MHPde Evet depremi

MHP'de 'Evet' depremi

Referanduma günler kala siyasi

partiler, sivil toplum örgütleri renklerini belli etmeye başladı...

Ülkü Ocakları Kurucu Genel Başkanı Ramiz Ongun'un referandumda 'evet' kararını açıklamasının ardından MHP Kurucular Kurulu üyeleri de yazılı bir açıklama yaparak, 12 Eylül'de anayasa değişiklik paketine 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Kaleme aldıkları bildiride ülkücüleri Alparslan Türkeş'in mirasına sahip çıkmaya davet eden MHP Kurucular Kurulu'nun 16 üyesi, Devlet Bahçeli önderliğindeki yönetimin ülkücü misyonu, partinin kuruluş felsefesini terk ederek darbecilerle aynı safta yer aldığını belirttiler.

''EVET DEMEK AK PARTİ'YE 'EVET' ANLAMINA GELMEZ''
Açıklamada, 'evet' demenin AK Parti iktidarına değil, yeni bir anayasaya 'evet' anlamı taşıyacağı belirtildi. ''Yeterli de olmayan bu anayasa değişikliğine 'evet' demek asla ve kat'a AK Parti'ye destek vermek demek değildir." denilen açıklamada, ''Sadece milletin ve onun iradesinin yanında yer almaktır. Bu anayasa değişikliğinin kimler tarafından yapıldığının önemi yoktur. AK Parti'ye muhalefetimiz, 'iyi yaptığı sürece takdir, kötü yaptığı zaman ihtar etmek' esası üzerinden devam etmektedir.'' ifadeleri yer aldı.

İşte bildirinin bir kısmı:

Her fırsatta vatan hainlerini, teröristleri affetmeyi, genel af'lar ile salıvermeyi gelenek haline getirmiş CHP ve Bölücü Sol Blok ile MHP'mizin aynı safta yer almasını içimize sindirmemiz mümkün değildir.

Darbe anayasasına karşı ancak ve ancak milletin iradesi ve egemenliğini esas alan alternatif anayasayı herkesten önce üretmesi gereken MHP yönetiminin, darbecilerin anayasasını savunmaları kabul edebileceğimiz bir hal olamaz.

Biz Kurucular Kurulu üyeleri; MHP yönetimini yarım asra yaklaşan geçmişimiz, mücadelemiz ev misyonumuzu hatırlayarak darbeciler ve bölücülerin safını terk edip, milletimiz ve onun iradesi yanında yer almaya davet ediyoruz. (Kaynak: takvim.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler