MHP’de ikinci imza süreci

MHP’de ikinci imza süreci

MHP’de kördüğüme dönüşen olağanüstü kurultay sürecinde muhaliflere yine mahkeme yolu göründü.

4 Genel Başkan adayı ikinci kez üst kurul delegelerinden imza toplamaya başladı. Delege sayısının üçte iki çoğunluğu ile tüzüğün değiştirilmesi planlanıyor. Hedef “kritik” eşik sayılan 809 imzaya ulaşmak. İhtiyati tedbirin kaldırılması yönündeki itiraza bakan Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden muhaliflere olumsuz bir karar da çıktı. Mahkeme, itiraza dosya üzerinden değil tarafların katılacağı duruşma ile bakmak için ara karar aldı. Ancak, duruşma tarihi verilmedi. Bu gelişme, itirazın görüleceği duruşmanın 20 Temmuz'da başlayacak adli tatil sonrasına kalması ihtimalini gündeme getirdi.

YENİDEN İMZA
MHP'nin 9 Ekim'de başlatacağı il ve ilçe kongreleri öncesi partiyi tüzük kongresine götürmeyi amaçlayan muhalifler de harekete geçti. Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın mutabakata vardığı imza sürecine start verildi. İmzaların Cuma gününe kadar toplanıp en geç pazartesi günü MHP'ye teslim edilmesi öngörülüyor.

Muhalifler, aleyhlerine tekrar yargı kararı çıkmaması için hukuki stratejide değişikliğe gitti. Delegelerden toplanacak imza ile sadece tüzüğün 63/4 maddesinin değil ihraçları da düzenleyen 4 ayrı maddesinin değiştirilmesi talep edilecek.

İHRAÇ HAMLESİ
Muhalif kanat Devlet Bahçeli'nin, “MHP'yi itibarsızlaştıran, MHP'yi tarlaya süren, korsan toplantı yapan, tellere tırmanan birileri varsa Merkez Disiplin Kurulu'na sevk suretiyle işlem yapılacaktır ve MHP ayıklanacaktır” mesajı ile verdiği ihraç kozuna dönük tedbir alacak.

4 Genel Başkan adayı Hakkari, Siirt, Şırnak, Tunceli, Batman gibi 7 il dışında kalan 73 ildeki delegelere odaklandı. Her ilde 4 adayın birer temsilcisi ortaklaşa olarak delegelerden imza toplayacak. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa gibi delege sayısı yüksek kentlerde adayları iki kişi temsil edecek.

DAVA AÇILACAK
Muhalifler 809 delege imzasıyla MHP Genel Merkezi'nden tüzük kurultayını toplamasını isteyecek. Parti yönetiminin direnmesi halinde muhalifler önceki kongre için 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nden aldıkları kararı emsal gösterip ikinci kez dava açacak. Delegeler, olağanüstü tüzük kurultayının toplanması ve gerektiğinde MHP yönetimine karşı dava açılması için 4 Genel Başkan adayını temsil eden 7 avukata noterden vekaletname verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler