MHP'de kongre adresi belli oldu

MHP'de kongre adresi belli oldu

MHP’de yapılıp-yapılmayacağı hukuki yönden tartışılan olağanüstü tüzük kongresinin, Büyük Anadolu Otel'de toplanması kararlaştırıldı.

12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin görevlendirdiği 3 kişilik çağrı heyeti, kongrenin 15 Mayıs günü, Büyük Anadolu Oteli Kapalı spor Salonu’nda yapılması için sözleşme imzaladı. Kongreye katılacak delegelerin masraflarının muhalif adaylar tarafından ortak karşılayacağı öğrenildi.

Esenboğa Havalimanı’na 3 kilometre mesafede bulunan otelin kapalı spor salonu MHP’nin tartışmalı tüzük kongresine ev sahipliği yapacak. Çağrı heyeti bin 238 büyük kongre delegesine duyuru yapacak. Delegelerin konaklama ve kongre merkezi masrafları adaylar Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın tarafından ortaklaşa karşılanacak. MHP Genel Merkezi’nin kurultay masraflarını karşılamayacağı düşüncesiyle avans talebinden vazgeçildi.

MİSAFİR EDİLECEKLER
611 delegenin toplanması halinde 15 Mayıs’ta tüzük kongresi gerçekleşecek ve Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin seçilmesini düzenleyen 63. madde değiştirilecek. Yeterli delege bulunamazsa, 22 Mayıs’ta aynı yerde kongre bu kez salt çoğunlukla toplanacak.

Çağrı heyeti üyeleri Ali Sağır, Ayhan Erel ve Mehmet Bilgiç tüzük kongresi için çalışmalarını hızlandırdı. Çağrı heyeti, kongrenin yapılacağı otel ile anlaşmaya vardı. Güvenlik gerekçesiyle kurultaya katılacak tüm delegeler otelde misafir edilecek.

VALİLİĞE BAŞVURU
Çağrı heyeti, kongrede provokasyon ve kavga gibi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Ankara Valiliği’nden geniş güvenlik tedbirlerin alınmasını talep edecek. Spor salonuna delegeler dışında partililer ve misafirler de girebilecek. Tüzük değişikliğinin MHP yönetimi tarafından kabul edilip-edilmeyeceği ve sürecin tekrar yargıya taşınacağı yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

Muhalif kanat kongreyi toplayıp tüzüğü değiştirir ise bu kez seçimli kongreye gitmek için harekete geçecek. Kongrede alınacak karar ile 15-20 gün sonra seçimli kongreye gidilecek. Ancak kongre kararları hukuken “geçersiz” ve “hükümsüz” olduğu gerekçesiyle MHP yönetimince tanınmayacak. Sancılı sürecin nasıl sonuçlanacağına ilişkin çok değişik senaryolar dile getiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler