MHP'de Kurultay'a durdurma kararı verildi

MHP'de Kurultay'a durdurma kararı verildi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk: Gemerek ve Tosya'da açılan davalarda 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin atadığı kayyumların aldığı kararlara ihtiyati tedbir kararı kondu.

MHP’de muhaliflerin merakla beklediği 15 Mayıs kongresi çıkmaza girdi. İki ayrı mahkeme, kongre sürecinin durdurulması kararı verdi. Bu durumda MHP’de kongre yapılıp yapılmayacağı Yargıtay kararına kalmış görünüyor.

MHP’de muhaliflerin topladığı imzaların ardından Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi kongrenin olağanüstü toplanmasını kararlaştırmış ve çağrı heyeti atamıştı. Bu heyet de 15 Mayıs günü kongre yapılmasını kararlaştırmıştı.

15 Mayıs kongresinde muhalifler tüzük değişikliği yaparak seçimli kurultaya kapı açmak istiyordu. Böylelikle Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ gibi isimler, Devlet Bahçeli’ye karşı Genel Başkan adaylığı için yarışacaktı. Ancak Tosya ve Gemerek mahkemelerinin ‘’Kongreyi durdurma’’kararı bu süreci etkiledi.

SÖZ YARGITAY’DA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, mahkemenin kurultay sürecini tedbiren durduğunu açıkladı. Öztürk, Gemerek ve Tosya’da açılan davalarda, Ankara 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin atadığı kayyum heyetinin kararlarına ihtiyati tedbir konulduğunu duyurdu.

Muhaliflerin bu iki karara ancak Yargıtay’da itiraz hakkı bulunuyor. Bu nedenle 15 Mayıs kongresinin iptal edilmesi ve sürecin uzamasına kesin gözü ile bakılıyor. 15 Mayıs kongresi yapılamayacak ve Yargıtay süreci beklenecek. Genel Merkez Ankara mahkemesinin kongre kararının ardından temyize gitmişti.

OĞAN SERT ÇIKTI
Muhalif adaylardan Sinan Oğan karara tepki gösterdi ve ‘’Hangi mahkeme bize uygun düşüncesiyle mahkemelerden karar çıkarma gayreti var. Genel başkan adayları gelişmeyi değerlendireceğiz. Tüzük kurultayı, yeterli miktarda ülkücünün imza vermesiyle genel merkezin kabul etmesi gereken bir taleptir. MHP’yi PKK’lıların gerisinde bırakmış bir yapı var. Buna itiraz etmeyelim mi. Ülkücüler buna itiraz ediyor.” dedi.

MERAL AKŞENER: KAFASINA GÖRE İMAM ARAYAN TEMEL'İN İŞİNE BENZİYOR
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP ilçe başkanlarının başvurusu üzerine Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemelerinin olağanüstü kongreye ilişkin aldığı tedbir kararlarıyla ilgili, "Bu iş, kafasına göre imam arayan Temel'in işine benziyor." dedi.

Akşener, yaptığı açıklamada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilmiş kararın temyiz hakkının, Yargıtaya müracaat edilmesiyle kullanıldığını söyledi.

Bu saatten sonra ilgili sulh hukuk mahkemesinin kendi kararını yanlış görse bile kararı değiştirme yetkisine sahip olmadığını öne süren Akşener, şunları kaydetti:

"Mahkemenin kararına itiraz edilebileceğini, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulabileceğini düşünsek bile buna ilişkin itirazın Ankara'da yetkili asliye ukuk mahkemesine yapılması gerekirdi. Yetkisiz ve görevsiz ne Gemerek mahkemesinin vereceği karar geçerli ne de Tosya mahkemesinin vereceği karar geçerlidir. Bu iş, kafasına göre imam arayan Temel'in işine benziyor. Bu işin herhangi bir karşılığı yoktur. Biz 15 Mayıs 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Otel'de Olağanüstü Kongre'de tüzük değişikliği oylamamızı yapacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler