MHPde Pazartesi, CHPde Perşembe

MHP'de Pazartesi, CHP'de Perşembe

Milletvekili aday adaylığı müracaatları MHP'de pazartesi, CHP'de perşembe günü başlıyor.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adaylığı müracaatları Milliyetçi Hareket Partisinde 14 Mart Pazartesi, CHP'de ise 17 Mart Perşembe günü başlıyor.

MHP'DE ADAY SIKINTISI
Çankırı Ak Parti'de olduğu gibi MHP Çankırı milletvekili aday adaylığı yönünden sıkıntı yaşayan partiler arasında. 23. Dönem milletvekili Ahmet Bukan'ın adaylık konusunda herhangi bir açıklama yapmaması, milletvekili sayısının 2'ye düşmesi, aday adaylığı müracaatında önemli ölçüde sıkıntı yaşanmasına neden olarak gösterilirken, başta işadamı Muharrem Kıcıman olmak üzere, Dr. Şahin Eraslan ve Kamu-Sen Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu'nun adaylık müracaatında bulunması bekleniyor. MHP'de adaylık müracaatının 21 Mart'ta sonlanacağı ve aday adaylığı başvurularının da sadece Genel Merkeze yapılacağı öğrenildi.

CHP'DE SIKINTI HAD SAFHADA
Çankırı CHP'de ise aday adaylığı müracaatları 17 Mart Perşembe günü başlıyor. Ülke gündemine Korgun'da sıfır, Yapraklı'da 17 üye ile birlikte 'ilçe teşkilatları olmayan' il olarak gündeme gelen Çankırı'da, CHP'nin aday adayını bir kenara koyalım, listelere isim yazacak aday bulma yönünde sıkıntı yaşadığı gözle görülür bir gerçek.

İl Başkanı Fikret Tatlıcı "Bazı görüşmelerimiz oluyor. Şu anda aday adaylığı müracaatında bulunabilecek isimleri zikretmem yanlış olur. İlerleyen günlerde adaylarımızı kamuoyuna duyuracağız" derken, "Seçimlerde ittifak yapma durumunuz sözkonusu mu?" şeklindeki sorumuza "Böyle bir durum kesinlikle söz konusu olamaz. CHP Çankırı'da hiçbir parti ile ittifak yapmayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler