MHPde yer yerinden oynayacak

MHP'de yer yerinden oynayacak

Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu,

MHP'nin koalisyon ortağı iken imzalanan '12 Ocak Bildirisi'nin 'pazarlık' ürünü olduğu açıkladı.

MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Öcalan'la görüşme" polemiği başlatmasına tepki gösterdi. Bıçakçıoğlu, MHP'nin iktidarda olduğu dönemde Öcalan'ın idam dosyasının Meclis'e gönderilmemesine ilişkin üç liderin imzası bulunan bildirinin hesabının verilmesini istedi.

Bıçakçıoğlu, Bahçeli'nin 12 Ocak bildirisini okuması gerektiğini belirterek, "12 Ocak bildirisi dikkatle okunmalıdır. Terör örgütü ile pazarlık yapıldığının resmidir o bildiri. Ey terör örgütü anarşiye devam edersen bekleme süreci derhal kesilecektir deniliyor. Madem Meclis'e sevketme iraden vardı neden bekletip Meclis'e göndermedin" dedi.

MİLLET DERS VERDİ
Bıçakçıoğlu, MHP'nin 18 Nisan 1999 seçimleri öncesinde darağacındaki Öcalan afişleri ile oy istediğini belirterek, "Ama 18 Nisan'ın ardından koalisyon ortağı olundu. Öcalan'ın idam kararı beklemeye alındı. Millet 3 Kasım'da MHP'ye dersini verdi" dedi.

Bıçakçıoğlu, idamın kaldırılmasına Adalet Komisyonu'nda sadece kendisinin ret oyu verdiğini belirterek, "7 MHP milletvekili vardı. İdamın kaldırılmasına oy verin baskısı yapıldı. Rahmetli Mehmet Gül, oy vermemek için komisyon odasından dışarı çıktı. Baskılara dayanamadı. Bir tek ben ret oyu verdim. MHP milletvekillerine o dönemde baskı yapan irade şimdi de hayır oyu için baskı yapıyor" diye konuştu.

18 DİŞİM KIRILDI
Bıçakçıoğlu, 12 Eylül'ün en büyük mağdurunun ülkücüler olduğunu belirterek, "Benim cezaevinde 18 dişim kırıldı. 12 Eylül'de cezaevlerinde ölen biziz, dayağı yiyen biziz. Devlet için mücadele ettik ama copu yiyen biz olduk. Kırılan dişlerimizi sineye çektik. Ama şimdi hesaplaşma zamanı geldi" ifadesini kullandı.

MOĞULTAY'IN SÖZLERİ
Bıçakçıoğlu, Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay'ın, "Ülkücüleri mi alacaktım" sözlerini hatırlatarak "MHP neden kendi Anayasa taslağını ortaya koymuyor. HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısının değişmesi MHP için önemli değil mi? Moğultay'ın sözleri çabuk mu unutuldu? Moğultay'ın sözleri MHP'nin zoruna gitmiyor mu? Rahşan Hanım'ın af ile ilgili sözlerinden daha ağır değil mi" dedi.

SEZER'E NEDEN DESTEK VERDİK
MHP'nin Cumhurbaşkanı seçiminde büyük hata yaptığını belirten Bıçakçıoğlu, "MHP isteseydi kendi adayını Cumhurbaşkanı seçtirebilirdi. Ama Ahmet Necdet Sezer'e imza atmakla övündüler. Kendi adayını çıkarması gerekirdi MHP'nin" dedi.

İŞTE 12 OCAK BİLDİRİSİ
Başbakan Bülent Ecevit ile Başbakan Yardımcısı olarak Mesut Yılmaz ve Devlet Bahçeli'nin imzalarını taşıyan 12 Ocak Bildirisi şöyle:

"Koalisyonu oluşturan DSP, MHP ve ANAP'ın genel başkanları, bugün (12 Ocak) Başbakanlık'ta yaptıkları toplantıda, AİHM'in teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkındaki kesinleşmiş idam cezasının infazının bir süre ertelenmesine ilişkin ihtiyati tedbir kararını ayrıntıları ile değerlendirmişlerdir. Bilindiği gibi Türkiye'nin de yargı yetkisini kabul etmiş olduğu AİHM'in Türk yargısınca verilmiş kararları değiştirmesi hiçbir şekilde sözkonusu değildir. Anayasamızdan ve uluslararası taahhütlerimizden kaynaklanan süreç tamamlandığında, dosya gereği için ivedilikle TBMM'ye gönderilecektir. Genel Başkanlar, hukuka saygı içinde aldıkları bu kararın, terör örgütü ve yandaşı çevrelerce milleti ve devleti ile Türkiye'nin yüksek menfaatleri aleyhine kullanılmak istendiğinin değerlendirilmesi halinde, erteleme süreci kesilerek infaz sürecine derhal geçilmesi konusunda görüş birliğine varmışlardır."

İDAM MHP'Lİ VEKİLLERİN OYUYLA KALKTI
Adalet Komisyonu'nda kanunun görüşmeleri sırasında AK Parti milletvekilleri tarafından, "Savaş ve çok yakın savaş tehdidi halleri" dışında idam cezasının kaldırılmasını öngören maddeni görüşülmesi sırasında komisyonun AK Partili üyeleri, "idamla ilgili madde paketten çıkarılsın" yönünde bir önerge verdi.

Önergeye, DYP ve AK Partili üyelerden destek geldi. MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu önergenin kabulü doğrultusunda oy kullanırken, komisyon üyesi 5 MHP milletvekili idamın paketten çıkarılmasına karşı çıktı. Böylece önerge 7'ye karşı 10 oyla reddedildi. MHP'li milletvekillerinin tümü "evet" oyu kullansaydı, idamın kaldırılması paketten çıkarılmış olacaktı. (Kaynak: bugun.com.tr / Bilal Çetin / Ankara)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler