MHP'den 'Recep Dumanlı ile devam' kararı

MHP'den 'Recep Dumanlı ile devam' kararı

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan ile ilçe teşkilat başkanlarının Ankara Genel Merkez'e gerçekleştirdikleri 'Birinci sıra adayı değiştirilsin' ziyareti sonuç vermedi.

MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan başkanlığında yaklaşık 35 kişilik heyetin Genel Merkez'de "Liste birinci sırada bulunan Recep Dumanlı'nın değiştirilmesi" önerisiyle gerçekleştirdikleri ziyaret istenilen neticeyi doğurmadı.

MHP kanadında gün boyu yaşanan gelişmelerle ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz 22. Dönem TBMM'de Çankırı milletvekili olarak görev yapmış ve halen MYK üyesi Ahmet Bukan "Bugün Genel Merkezimizde Komisyon üyelerimizle görüştük. Kendilerine teşkilat tabanının isteği doğrultusunda bir gelişme olabilir mi diye sorduk; Onlar da 'Liste değişmez' dediler." dedi. Bukan, Recep Dumanlı ve Fehmi Bölükbaşı ile birlikte Çankırı'da güzel bir seçim çalışması gerçekleştirmeyi umduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

'AKP TESTİSİ ÇATLADI'
"Temayülden çıkan iki arkadaş yazılmış olsaydı, Çankırı'da tahmin ediyorum 2'yi zorlardık. AKP testisinin çatladığı ortada. Ekonomide çok iyiye doğru gitmiyor. Herkes bir sıkıntıda. Bundan dolayı Tayyip'in gidişi, Davutoğlu'nun gelişi, kendi aralarındaki çelişkiler, son zamanlardaki yolsuzluklar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek ile Bülent Arınç'ın atışmaları.. Yapılan hataları paralel diye birilerine yüklüyorlar. Bunu böylesi insanlara yüklemenin anlamı yok. AKP'yi bu duruma getiren, başarıya ulaştıran bir kesimdir 'paralelci' yaftasıyla suçlanan insanlar. AKP'nin yolsuzluklarını ortaya çıkardıkları için bu adamlardan kötüsü olmadı bu memlekette. Dese ki 'vatan haini' insan biraz düşünür, lakin böylesi bir suçlama da yok. Bu yüzden sokaktaki insanımız yavaş yavaş durumu anlamaya başladı. Çok sayıda muhtarımız aradı, 'keşke tanıdığımız bir arkadaşımız olsaydı' dediler. Lakin ben MHP listesinin mevcut AKP listesine göre çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. En azından bizim adayımız Çankırı'yı AKP adayına göre mukayese edilmeyecek ölçüde Çankırı insanıyla içiçe oldu. Geçtiğimiz dönemde tüm kongrelerimizde divam başkanlığı yaptı. Yerel seçimlerde bölgede çalışmalarımıza katıldı."

MHP İL BAŞKANLIĞI VE TEŞKİLATLAR BUNDAN BÖYLE
NASIL BİR ROTA İZLEYECEK?
"Teşkilatın Çankırı'ya dönüşünden sonraki süreç nasıl işleyecek?" şeklindeki soruya Ahmet Bukan "Bugün Ankara'ya gelen a
rkadaşlarımız da 'Biz görevimizi yaptık. Genel Merkez de yanıtını verdi' diyerek çalışmalarına kaldıkları yerden başlayacaklar diye düşünüyorum" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler