MHP'li Başkan AKP'ye lafını esirgemedi... "Biz peşlerinden gitmedik onlar geldi"

MHP'li Başkan AKP'ye lafını esirgemedi... "Biz peşlerinden gitmedik onlar geldi"

MHP İl Başkanı Tarım, MHP’nin AKP’nin peşinden gitmediğini, AKP’nin MHP’nin politikalarına geldiğini ifade etti...

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, AKP ve CHP’yle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Trabzon’un yerel yayın organı 61saat’in İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan’a konuşan Tarım, MHP’nin AKP’nin peşinden gitmediğini, AKP’nin MHP’nin politikalarına geldiğini ifade etti.

CHP hakkında da görüşlerini açıklayan MHP’li Tarım, “Açık konuşmak gerekirse ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir hain olacağını düşünmüyorum. CHP Bu ülkeye ihanet edemez. Ama CHP’ye ihanet edenler var. CHP’nin bu ülkeye ihanet etmesi mümkün değil diye düşünüyorum” dedi.

Tarım, CHP’nin iktidar olması durumunda milli politikalar uygularsa MHP’nin AKP’yi desteklediği gibi CHP’yi de destekleyeceğini söyledi.

“BİZ AK PARTİ’NİN PEŞİNE GİTMEDİK,
ONLAR BİZİM OLDUĞUMUZ YERE GELDİ”

AKP ile birliktelikleri konusunda açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Tarım, “2012 yılına kadar dövüşmüş olduğumuz AK Parti’yi şu anda desteklememizi iyi değerlendirmek gerekir. MHP, AK Parti’nin peşine gitmemiştir. AK Parti, doğru politikalara dönmüş, milli politikalarına dönmüştür. AK Parti, MHP’nin istediği ve bu ülke için zaruri olan politikalara tamamen katılmıştır, dönmüştür, uygulamaktadır. Onun için biz AK Parti’nin peşine gitmedik, AK Parti bizim olduğumuz yere geldi diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

CHP, YARIN MİLLİ POLİTİKALARI, MENFAATLERİ
UYGULARSA, MHP YANLARINDA OLUR…

Kentte yaşayan ve diğer partiye sempati duyanların çok değerli kişiler olduğunu ifade eden Başkan Tarım, muhalefetle ilgili şu görüşlerini aktardı:

“Bugün baktığımızda CHP kıskaca alınmış, sıkıştırılmış bir partidir. Şehrimizin sokaklarında gördüğüm her CHP’li ile çok güzel anlaşacak durumum, pozisyonum vardır. Onların hiç birinin benden daha az vatansever olmadığını biliyorum. İYİ Parti, Saadet Partili ve diğer partili arkadaşlarımız da aynıdır. Hiçbiri bizden daha az vatansever değildir. Ama partilerinin üst yönetimlerinde sıkıntılar var.

Bu üstlerdeki sıkıntıları yarın aştılar ve iktidar oldular, bugün ki söylemlerinin dışına çıktılar diyelim… Bugün AK Parti hangi milli politikaları uyguluyorsa, onları da uyguladıklarını düşünelim. MHP bugün nerede duruyorsa, o gün de aynı yerde durur. MHP o gün de onlar güzel yönetiyorsa onların da yanında yer alır…”

“KILIÇDAROĞLU’NUN BİR HAİN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

CHP’yle ilgili görüşlerini aktarmaya devam eden Tarım, şunları kaydetti:

“Açık konuşmak gerekirse ben Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir hain olacağını düşünmüyorum. CHP Bu ülkeye ihanet edemez. Ama CHP’ye ihanet edenler var. CHP’nin bu ülkeye ihanet etmesi mümkün değil diye düşünüyorum.

CHP’ye ihanet ederlerken; hatırlanacağı üzere CHP’nin lider değişikliği oldu. O süreci çok iyi takip ettiğimiz zaman, Kemal Kılıçdaroğlu’nun o koltuğa nasıl oturtulduğu ortada.

Onu mecbur bırakan bir güç var. O gücün adını koymak istemiyorum. O güce Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir biat borcu var…

‘Bu ülkeyi sen seçime götür. Bu ülkenin Tayyip Erdoğan’dan kurtulması lazım. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulması lazım’ diyorlar Kılıçdaroğlu’na… Kendileri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sona ermeyeceğini bildikleri halde, gelseler bile o sistemden vazgeçmeyeceklerine inandığım halde böyle mücadeleye girdiler.”

BAKAN SOYLU’YA DESTEK

Başkan Tarım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun çok büyük bir görev üstlendiğini belirterek, “PKK’nın üzerine tamamen gidilmiştir. Soylu bakanımız işini çok güzel yapmaktadır. Başına gelenlerin de sebepleri zaten o meselelerdir. İşini doğru yapmasındandır. PKK’nın başındaki insanları, 3 günde bir 4 günde bir kırmızı bültenle aranan teröristleri yok edersen dünyanın üzerine geleceği belli… Biz bunları biliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler