MHP’li başkan şikayet etti, AKP’li başkan 7 yıl 8 ay hapis cezası yedi

MHP’li başkan şikayet etti, AKP’li başkan 7 yıl 8 ay hapis cezası yedi

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Beldesi’nin MHP’li Başkanı Miktad Çetin’in suç duyurusu üzerine AKP’li eski Belediye Başkanı Hasan Özdemir, zimmet ve resmî belgede sahtecilik suçundan 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Bedesi Belediyesi’nin MHP'li Başkanı Miktad Çetin'in 2015 yılında yaptığı suç duyurusu sonrası Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, AKP'li eski Belediye Başkanı Hasan Özdemir hakkında zimmet suçundan 5 yıl ağır hapis cezası verdi.

Mahkeme, AKP’li Özdemir’in eylemi birden çok sayıda gerçekleştiği için cezayı dörtte bir oranında arttırarak 6 yıl 3 ay olarak açıkladı. Eski Başkan Özdemir’e evrakta sahtecilikten ise 3 yıl hapis cezasına hükmeden Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi, çeşitli indirimler uygulayarak toplam cezayı 7 yıl 8 ay 15 gün olarak ilan etti. Özdemir hakkında ayrıca çeşitli hak mahrumiyeti cezalarına da hükmedildi.

SAHTE ÖDEME BELGESİYLE ZİMMET

Mahkeme tutanaklarında, AKP'li eski Belediye Başkanı Hasan Özdemir'in gerçekte yapılmayan hizmetler için yapılmış gibi gösterilerek sahte ödeme belgeleri düzenlediği ve bu paraların tahsil edildiği iddialarının da aralarında bulunduğu çok sayıda zimmet iddiası yer aldı.

YARGITAY DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMİŞ

Hasan Özdemir'in, mahkumiyet aldığı davadan daha önce ceza aldığı, ancak Yargıtay'ın farklı iddialarla yargılandığı bir başka dosya ile bu davanın birleştirilmesi yolundaki kararı üzerine dosyanın gönderildiği Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılandığı belirtildi.

NEDEN İSMAİL HAKKI ESEN OKUSUN DEDİK?

Haberi Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in de okumasını istedik!

Neden mi?

Çünkü; Kendisinden önce 3 kez AK Parti adayı olarak yerel seçimlerde Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmaya hak kazanan İrfan Dinç'in yaklaşık 15 yıl görev yaptığı Çankırı Belediyesi'ndeki icraatlerinin de sorgulanması gerekiyordu. Ancak 32 aydan bu yana görevde olan MHP'li İsmail Hakkı Esen; "Cumhur İttifakı'nın ortağıyız" (!) mazereti arkasına sığınarak İrfan Dinç dönemi ile ilgili tek bir dosyayı dahi Cumhuriyet Savcılarına teslim etmedi!

Hangi dosya(lar) diyeceksiniz?

Saymakla bitmez de Sözcü18 Haber Merkezi olarak bildiğimiz ancak somut belgeye ulaşamadığımız olayla okuyucumuzu bilgilendirelim!

Ama ondan önce halen Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan İ. Hakkı Esen'in de ülküdaşı Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Bedesi Belediyesi’nin MHP'li Başkanı Miktad Çetin'den utanmasını isteyelim!

Sayın Esen; Acaba Ülküdaşınız Mikdat Çetin "Biz Cumhur İttifakı'nın ortağıyız o yüzden ben, AKP'li belediye başkanının yaptığı kirli icraatlerin üzerine oturayım" (!) demedi?

Acaba Ülküdaşınız Mikdat Çetin; "Ben AKP'li belediye başkanını savcılığa verirsem Genel Başkanım, Cumhurbaşkanımız karşısında mahcup olur! O yüzden ben böylesi bir davranış sergileyemem" (!) mazeretine sığınma gereği neden duymadı?

Hiç umudumuz yok lakin sorularımızın yanıtlarını umarız kamuoyu ile birlikte bizler de alırız!

"KEFEN BEZİ" DOSYASINI AÇIKLASANA!

Gelelim kirli dosyalardan sadece ve sadece bir tanesine!

- İrfan Dinç döneminde (yaklaşık 14 yıl) Belediye'ye bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü, vatandaşın cenaze işlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç olan 'kefen bezi' alımını yapıyor. 31 Mart 2019 seçim sonuçlarıyla birlikte Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan MHP'li İ. Hakkı Esen de benzer ihtiyacın alımı için ihaleye çıkıyor!

Ve dananın ilk kuyruğu işte orada patlıyor!

Net rakamlara ulaşamadığımız için biz burada 'kefen bezi' rakamlarını afaki (!) vereceğiz! İrfan Dinç döneminde belediyenin ihtiyacı olan 'kefen bezi' 50 liraya alındıysa İsmail Hakkı Esen döneminde ilk ihalede rakam 20 liraya düşüyor!

Nasıl mı?

Orasını halen Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan İ. Hakkı Esen açıklasın!

Biz Sözcü18 Haber Merkezi olarak yaklaşık 30 aydan bu yana İrfan Dinç döneminde Mezarlıklar Müdürlüğü kanalıyla alımı yapılan 'kefen bezi faturaları'na ulaşamadık! 

Yaklaşık 14 yıl boyunca Çankırı'da yaşamını yitiren vatandaşların sırtından yani tabir yerindeyse AKP'li İrfan Dinç dönemi tarafından gerçekleştirilen 'ölü soyuculuğu'nu belgeleme gayretlerimiz bugünkü MHP'li Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve ekibi tarafından en-gel-len-di!!!

YÜZLERCE YOLSUZLUK DOSYASI ÇIKABİLECEKKEN!

30 Ay'dan bu yana Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan MHP'li İ. Hakkı Esen'in, AKP'li İrfan Dinç'in 14 yıllık yönetimiyle ilgili olarak Cumhuriyet Savcılarına havale edeceği dosya sayısı onlarla, yirmilerle ifade edilmek bir yana yüzlerce (gerek alım-satımlarda gerekse imar uygulamalarında) 'yolsuzluk-suistimal' dosyası ortaya çıkartabilecek gücü ve imkanı varken bu davranışı sergileyememesi... Hatta hatta bundan kaçınması nasıl izah edilebilir?

Umarız akşam olunca başını yastığa rahat koyabiliyorsundur sevgili Başkan?!

Sözcü18

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
39 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler