MHP'li İbrahim Doğu'ya partiden ihraç yolu göründü!

MHP'li İbrahim Doğu'ya partiden ihraç yolu göründü!

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde 4 dönem belediye başkanlığı yapan MHP'li İbrahim Doğu, son sosyal medya paylaşımı gerekçe gösterilerek Genel Merkez'den gelen talimat doğrultusunda 'ihraç' talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesinde MHP'den 'belediye başkan' adayı olarak 4 dönem seçilen İbrahim Doğu, dün gece acilen 'olağanüstü' olarak toplanan MHP İl Yönetimince alınan karar doğrultusunda 'partiden ihraç edilmesi' talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevkedildi.

SON PAYLAŞIMI 'İHRAÇ TALEBİ'NE NEDEN OLDU?

İbrahim Doğu'nun 3 gün önce Facebook sayfasından yaptığı "BİR TÜRLÜ İÇİME SİNDİREMİYORUM!... Erken yada zamanında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde benim Cumhurbaşkanı adayım Recep Tayyip Erdoğan değildir." mesajının MHP Çankırı İl Yönetim Kurulu'nun acilen 'tek gündem' maddesi ile toplanmasına neden oldu.

İşte o paylaşım:

ibrahim-dogu-facebook-mesaj-resim-01.jpg

İBRAHİM DOĞU'DAN SÖZCÜ18'E DURUM DEĞERLENDİRMESİ

Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak İbrahim Doğu'ya telefonla ulaştık. 

Çankırı MHP İl Yönetimi tarafından 'kesin ihraç' talebiyle İl Disiplin Kurulu'na sevkedilen İbrahim Doğu; "Şahsımla ilgili 'partiden ihraç' talebinin gerekçesi nedir bilmiyorum. Bilmediğim bir konu hakkında konuşmak istemem. Ancak 1972'den bu yana MHP'ye gönül vermiş biri olarak parti tüzüğümüzü çok iyi biliyorum. Parti tüzüğümüze göre kendi genel başkanımızı eleştirmek 'ihraç talebi' olabilir ancak bizim dışımızdaki bir siyasi partinin Genel Başkanı'nı eleştirmek 'partiden ihraç' edilmeyi gerektirmiyor! O yüzden İl Yönetimimizden tarafıma gelecek yazıyı merakla bekliyorum. Şayet kayda değer bir gerekçe var ise bunu cevaplarım. Yok, değilse cevap vermeye dahi değmez" dedi.

"KORKU DAĞLARI SARMIŞ OLMALI"

İbrahim Doğu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün bu partinin İl Yönetimi'ne yazacak 20 kişiyi bulunamazken, partinin kapısından içeriye girmekte cesaret edemeyenler Çankırı Merkez'de belediye başkanlığı kazanıldıktan sonra bugün partinin koltuklarını işgal etmiş durumdalar! Ben bu partiye 51 yılımla birlikte maddi-manevi varlığımı emanet etmiş biriyim. Anlaşılan o ki korku dağları sarmış durumda! Merkez'le birlikte Taşyakası'nı arkasına alamayanların siyasette yol alacaklarını düşünmek eşyanın tabiatına aykırı. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun."

İL BAŞKANI KURT: AÇIKLAMA YAPILACAK

Öte yandan yaşanan gelişmelerle ilgili olarak kendisine ulaşmaya çalıştığımız MHP Çankırı İl Başkanı Ahmet Kurt, konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne "Öncelikli olarak bir düzeltme yapayım: İbrahim Doğu ile ilgili 'ihraç talebi' Genel Merkez'imizden gelmemiştir. Bun belirteyim. Bunun dışında İbrahim Doğu bizim arkadaşımızdır, partilimizdir. Kendisi hakkında henüz verilmiş kesin bir 'ihraç kararı' yoktur. İl Disiplin Kurulumuz kendisinden savunma alacaktır. Bunun dışında İl Yönetim Kurulu olarak konuyla ilgili kamuoyuna ve medyaya ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklamamız olacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler