MHP'nin isteğine AKP kapıları kapattı

MHP'nin isteğine AKP kapıları kapattı

Sarıkaya, “AK Parti ‘transfer kanuna’ kapıyı kapattı: ‘Ahlaki meseleler, kanunla düzelmez…’” başlıklı yazısında AKP’nin böyle bir çalışmaya karşı çıktığını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gelecek ve DEVA partilerine milletvekili desteği vereceklerini söylemesi üzerine, transferlerin engellemesine yönelik düzenlemenin yapılması yönünde açıklamalarda bulunmuştu.

Siyaset kulislerini hareketlendiren Bahçeli’nin açıklamasında yeni bir gelişme yaşandı. Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, “AK Parti ‘transfer kanuna’ kapıyı kapattı: ‘Ahlaki meseleler, kanunla düzelmez…’” başlıklı yazısında AKP’nin böyle bir çalışmaya karşı çıktığını belirtti.

“BUNUN İÇİN YASAYA GEREK YOK SİYASİ AHLAK KANUNLA OLMAZ”
Sarıkaya, yazısında “Şunu baştan belirtmeliyim, ne AK Parti ne de MHP’de erken seçim çabası var” dedi.

Sarıkaya yazısında şunları kaydetti:

“Dikkat ettim AK Parti bu tartışmanın dışında kalmaya özen gösterdi; bir anlamda topa girmedi… AK Parti yöneticileri de dünkü sohbetlerimiz sırasında konuyu bir başka yöne çekti… Sonunda Grup Başkanvekili Bülent Turan her zamanki doğrucu, net konuşma üslubuyla aynen şunu söyledi:

‘Bizim bu konularda bir hazırlığımız yok…’

Hemen ardından ulaştığım adının yazılmasını istemeyen bir diğer yönetici de benzer ifadeyi kullanıp devam etti:

‘Sayın Bahçeli’nin yaklaşımına kişisel olarak katılıyorum ama bunun için yasaya gerek yok. Siyasi ahlak kanunla olmaz. Siyasi ahlak dediğiniz insanın içinde, ruhunda olması gereken bir şeydir. Onu kanunla nasıl düzenleyebilirsiniz ki? Bunun da tartışmadan çıkarılması gerekir. Siyasi Partiler ve Seçim kanunları ile ilgili de geçmişten gelen hazırlıklarımız düşüncelerimiz var; ama şu aşamada söz konusu değil…’”

ELİTAŞ: BİZDE HAZIRLIK YOK
Muharrem Sarıkaya yazısını şöyle sürdürdü:

“Uzun yıllar Grup Başkanvekilliği yapan ve önceki İçtüzük değişikliğinin hazırlanmasında en etkin isim olan Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş'ı aradım...

Vekil transferini engelleyen bir düzenleme halinde, üzerinde değişiklik yapılması gereken TBMM İçtüzüğü ile ilgili çalışmalarının olup olmadığını sordum.

Elitaş, aynen şunları söyledi:

‘TBMM İçtüzüğü’nde tek satır değişikliğe gerek yok; 5 siyasi parti eksiksiz uyacağına, hükümlerine sadık kalacağına söz versin yeter. 1876’dan bugüne kadar uygulanagelmiş İçtüzük zaman içinde yapılan değişikliklerle en iyi haline getirildi. Sorun uygulamada…’”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler