Milletvekili adayı Filizin projesi hız kazandı!

Milletvekili adayı Filiz'in projesi hız kazandı!

Milletvekili adayı Filiz'e ait yatırım projesi çerçevesinde, Çerkeş'e bağlı Dağçukurören köyünde 427.929 m2 mera arazisinin imar mevzi planı bugün İl Genel Meclisi oturumunda kabul edildi.

Ak Parti Çankırı 2. sıra milletvekili adayı Hüseyin Filiz'in Çerkeş - Dağçukurören köyünde yapmayı planladığı hayvan yetiştiriciliği, süt sağımı ve ambalajlama ile beraberinde yem üretim tesislerinin yer aldığı proje bugün İl Genel Meclisi toplantısında alınan kararla bir adım daha öteye taşındı.

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre milletvekili adayı Hüseyin Filiz'in aylar öncesinden aldığı yatırım kararı doğrultusunda İl Genel Meclisinin Mayıs ayı ilk toplantısında Dağçukurören köyü merası olarak kullanılan 427.929 m2 alanın imar mevzi planı kabul edildi.

cukuroren-resim-02.jpg

MUHTAR ÇINAR: KONU MAHKEMELİK
Sözcü18 haber merkezine konuşan Dağçukurören köyü muhtarı Gökmen Çınar "Köyümüzün merası ile ilgili olarak yaşanan gelişmelerden huzursuz olduğumuzdan konuyu mahkemeye intikal ettirdik. Duruşmalar devam ediyor. Köylülerimiz yapılacak projeye rıza göstermiyorlar. Sözü edilen alan köyümüze ait iki mahalle arasında. Örencik Mahallesinde yaşayanlar su için Turbaşı'na gidiyor. Yarın tel örgü ile alan çevrildiğinde bu insanımız ihtiyacı olan suyu nasıl karşılayacak. Bununla birlikte bizler de hayatımızı hayvancılıkla temin ediyoruz. Bizim hayvanlarımız nerede otlayacak nerede yayılacak?" dedi.

BİR KEZ OLSUN BİZİ ARAMADI, BİZİMLE KONUŞMADI
Dağçukurören köyü muhtarı Gökmen Çınar sözlerini "Ben şahsen yatırımcıya karşı değilim. Ancak işadamı Hüseyin Filiz bir kez olsun köyümüze gelip ne benimle, ne ihtiyar heyetimizle ne de imamla görüşerek 'Siz ne diyorsunuz' demedi. Böylesi bir yatırımla biz ve çevre köyler mağdur edilemez." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler