Milli takım için maç satın alındı (!)

"Milli takım için maç satın alındı" (!)

15 yıl Samsunspor'da yöneticilik yapan İsmail Uyanık, gündeme damga vuran açıklamalar yaptı.

Radikal gazetesinin haberine göre; İsmail Uyanık "Milli takım kazansın diye rakibe para gönderildiğini biliyorum. En saygın federasyon başkanlarının döneminde bile bu vardı" dedi.

FEDERASYON SEÇİMİNE MAFYA GÖLGESİ
Futbolda mafya olduğunu dile getiren Uyanık, "Ankara Sheraton'da bir Genel Kurul olmuştu. Şenes Erzik istifa etmişti, yerine biz Anadolu kulüpleri Celal Doğan'ı aday göstermiştik. Öbür tarafın adayı da Mehmet Ali Yılmaz'dı. Kuruldan önce 3 gün boyuncu otelde lobi çalışmaları yaptı iki taraf da. O esnada bazıları hala içeride olan yeraltı dünyasından insanların otele gelip yerleştiği, birtakım delegeleri baskı altına aldığı, delegeleri kendi odalarına çağırdıkları biliniyordu" dedi.

"Hangi mafya bu?" sorusunu ise İsmail Uyanık, "Türkiye'de kimin mafya olduğu, kimin olmadığı da tartışmalı bir durumdur. Peker grubunun adı geçti ama başkaları da vardı. Tam bilmiyorum. Ama otelin kapısının önünde zırhlı, korumalı Hummer tipi siyah cipleri görünce, burada acayip birileri var diye geçirmiştim. Zaten akşamına iki aday da karşılıklı olarak çekildi. Ben o sırada Celal Doğan'ın en önemli kurmaylarından biriydim ve sorguladım; kazanmaya yüz tutmuşken bu seçimden niye çekildik? Celal Doğan beni odasına çağırdı ve "Çekildik" dedi. Ben de "Çok iyi durumdayız, Mahmut ÖZgener, İlhan Cavcav hepimiz iki gündür çok çalıştık" diye karşı çıktım. Biz Anadolu kulüpleri olarak bu bozuk düzeni değiştirelim istemiştik ama başarılı olamadık. Çünkü ben niye, niye diye boşuna sormuşum, Celal Doğan zaten çekildiğine dair protokolü imzalamış. Cebinden çıkardı, gösterdi, boşuna boğaz patlatma, iş bitti diye" yanıtını verdi.

MİLLİ MAÇTA ŞİKE YAPILDI
Aziz Yıldırım "Konuşursam herkes yanar, önce federasyon  ve milli takım" demiş. Bu ne demez sice? sorusunu Samsunspor eski başkanı şöyle yanıltadı; "Federasyon hakem atammalarında bazı telkinlere uyarak yapmaması gereken atamalar yapmış olabilir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun milli maçlar için dönem dönem belaltı oynadığını, para gittiğini biliyorum."

Nereye gidiyor para? sorusunu ise "Milli takım maç kazansın diye, rakip takımın belli birimlerine, o maçın hakemine para gönderildiğini biliyorum. En saygın federasyon başkanlarının döneminde bile bunlar vardı. Bunları bilen ve hala futbol dünyasında olanlar niye konuşmuyor? Parayı verenler, para verildiği zaman milli takımın başında olanlar, teknik direktörler... Hepsi kafasını kuma gömdü." cevabını verdi.

ŞİKEDEN DOLAYI SUÇLANMAYACAK ADAM KALMAZ
Röportajın sonunda ise İsmail Uyanık, "Bu operasyon Türk futbolunu temizler mi?" sorusuna, "Üstü örtülmezse olabilir. Fakat herkesin konuşması lazım, benim size anlattığımın bir kaç mislini hakem komitesinde görev yapmış birisinden duyabilirsiniz. Ortada hakem yok, bir-iki tane dışında futbolcu yok. Nasıl oluyor şike, yöneticiler kendi alaralırnda mı yapıyor? Çok eksik bir operasyon. 20 senelik bir periyotüta incelense Türk futbolu, şikeden dolayı suçlanmayacak adam kalmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler