Milyarlık vurgunun ardından Fatma Betül Sayan Kaya'dan 'istifa' geldi!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, kendisi ve eşi İlyas Kaya'nın hisse işlemlerine ilişkin ortaya atılan iddiaların ardından sosyal medya hesabından 'istifa' açıklaması yaptı. Sayan Kaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yürüttüğü tüm görevlerden affını istediğini duyurdu.
MİLYARLIK vurgun iddiasına adı karışan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya tüm görevlerinden istifa etti. YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile eşi İlyas Kaya'nın Özata Denizcilik hisselerinde yüksek tutarlı işlemler yaptığını öne sürmüştü. Emre, Kaya'nın yaklaşık 63 milyon TL yatırdığı hisselerden 1 milyar 344 milyon TL, eşi İlyas Kaya'nın ise yaklaşık 99,7 milyon TL'lik yatırımından 826 milyon TL çektiğini iddia etmişti.
Öte yandan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
AÇIKLAMAYI KENDİSİ YAPTI
Fatma Betül Sinan Kaya, istifa açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Kaya'nın, açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"Son günlerde meydana gelen ve kamuoyunu meşgul eden bir meseleyle ilgili olarak bugün şahsım hakkında birtakım iddia ve değerlendirmeler gündeme getirilmiştir.
Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde söz konusu meseleye ilişkin ortaya koyduğu açık ve kararlı iradeyle, kim olursa olsun iddiaların tüm yönleriyle araştırılması ve sürecin titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade etmiştir.
Ben de bu yaklaşımın gereği olarak, ortaya atılan iddiaların hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturulmasını ve yürütülecek sürecin sağlıklı ve selamet içerisinde tamamlanmasını son derece önemsiyorum.
Siyasette taşıdığımız sorumluluğun yalnızca hukuki sorumlulukla sınırlı olmadığına inanıyorum. Milletimize karşı üstlendiğimiz görev, gerektiğinde siyasi ve vicdani sorumluluk almayı da gerektirir.
Bu nedenle, şahsımla ilgili iddiaların açıklığa kavuşturulacağı bir süreçte bulunduğum makamın herhangi bir tartışmaya konu edilmemesi; yürütülecek inceleme ve soruşturmanın hiçbir gölge altında kalmadan, bağımsız ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi adına siyasi sorumluluk almayı gerekli görüyorum.
Bu anlayışla, sürecin selameti ve iddiaların tüm yönleriyle açıklığa kavuşturulabilmesi amacıyla yürütmekte olduğum tüm görevlerimden affımı Sayın Genel Başkanımızdan istedim.
Kamuoyuna saygıyla arz ederim."
MAL VARLIĞINA TEDBİR TALEBİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın mal varlıkları için; Eş ve çocuklarını da kapsayan tedbir talebinde bulundu.
Talepte, satış ve devir işlemleriyle para transferlerinin savcılık onayına tabi tutulması, menkul kıymetlerin dondurulması ve tapu, gemi ile uçak kayıtlarının tespit edilmesi istendi.





