MKE Ankaragücü: 1 - Galatasaray: 0

MKE Ankaragücü: 1 - Galatasaray: 0

Süper Lig Cemil Usta Sezonu 32. hafta mücadelesinde Galatasaray'ı konuk eden MKE Ankaragücü, 1-0'lık skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, takımını bir önceki lig maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fatih Terim, hafta içi Aytemiz Alanyaspor'a 4-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde iki değişikliğe gitti.

Sarı-kırmızılılarda Ryan Donk ve Mariano Filho'nun yerine, genç oyuncu Emin Bayram ile sarı kart cezası sona eren Marcelo Saracchi ilk 11'de sahaya çıktı.

Galatasaray'ın MKE Ankaragücü karşısındaki 11'i, Okan Kocuk, Linnes, Emin Bayram, Marcao, Saracchi, Seri, Taylan Antalyalı, Belhanda, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük'ten oluştu. 

GALATASARAY, 6 TÜRK FUTBOLCUYLA SAHADA 
Fatih Terim, MKE Ankaragücü karşısında ilk 11'de 6 Türk futbolcuya şans verdi.

Sarı-kırmızılı takımda, birçok yabancı futbolcu sakatlık veya cezası nedeniyle başkentte forma giyemedi. Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Radamel Falcao, Mario Lemina, Ryan Donk ve cezalı olan Sofiane Feghouli'nin yokluğunda ilk 11'de altyapıdan Emin Bayram'ın yanı sıra Okan Kocuk, Taylan Antalyalı, Emre Akbaba, Ömer Bayram ve Adem Büyük mücadele etti.

17 YAŞINDAKİ EMİN BAYRAM  SAHAYA KAPTAN ÇIKTI 
Teknik direktör Fatih Terim, 17 yaşındaki stoper Emin Bayram'ı sahaya kaptan olarak çıkardı.

Profesyonel kariyerinde ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de oynayan Emin Bayram'a kaptanlık pazubendi verildi.

Emin, bu sezon daha önce 3 lig maçında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim, maçtan önce yayıncı kuruluşa Emin Bayram'la ilgili yaptığı açıklamada, "Donk, dün bileğinden sakatlık yaşadı. Oynayamayacağını ifade edince Emin'e şans verdik. İnşallah iyi de oynayacak. Onun için iyi bir fırsat. Aynı zamanda takım kaptanımız. 9 senedir Galatasaray'da. En eski o. Ona kaptanlığı verdik. Kendisine de söyledim. Her hatasında onu affedecek bir hocası ve camiası, her hatasını hoş görecek taraftarı var. Ona, çıkıp oynamak kalıyor." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'da Ryan Donk, sakatlığı nedeniyle maç kadrosuna alınmadı.

FALCAO 19'UNCU MAÇINI KAÇIRDI
Galatasaray'ın büyük umutlarla kadrosuna dahil ettiği Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao, sakatlığı nedeniyle yine takımdaki yerini alamadı.

Sezonda aşil tendonu, baldır ve adale sakatlıkları yaşayan Radamel Falcao, transferinden sonra Galatasaray'ın oynadığı 41. resmi maçın 19'unu kaçırdı.

Yıldız futbolcu, görev aldığı 22 resmi müsabakada ise 11 kez ağları havalandırdı.

MKE ANKARAGÜCÜ'NDE RODRİQUES KADRO DIŞI 
MKE Ankaragücü'nün önemli futbolcularından Gerson Rodriuges, maç öncesi takım arkadaşı Ante Kulusic'le yaşadığı tartışma nedeniyle kadro dışı bırakıldı.

Maç öncesi ikili arasında çıkan tartışma sonucu yönetim ve teknik heyetin kararıyla Rodrigues, karşılaşmanın kadrosuna dahil edilmedi.

MAÇTAN DAKİKALAR 
19. Dakikada Scarione'nin sağ kanatta ceza sahasına yaptığı ortada topla kaleyi sol çaprazdan gören noktada buluşan Lobjanidze'nin gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak auta gitti.

20. Dakikada Saracchi'nin sol taraftan ceza sahasına gönderdiği topla Adem büyük, kale sahasının önünde buluştu. Adem'in şutunda kaleye giden topu savunma oyuncusu Pazdan yatarak ayağıyla önledi. Pazdan'dan dönen topu savunma uzaklaştırdı.

37. Dakikada ani gelişen MKE Ankaragücü atağında Lobjanidze, Orgille'e ara pası attı. Savunmanın araya girerek uzaklaştırmak istediği top ceza sahasındaki Lobjanidze'nin önünde kaldı ve bu oyuncu meşin yuvarlağı sağındaki Michalak'a bıraktı. Uygun durumdaki Michalak'ın şutunda kaleci Okan Kocuk sağına uzanarak topu tokatladı ve mutlak bir golü engelledi.

46. Dakikada Orgill'in sağ çaprazdan rakip ceza sahasına girerek yerden uzak köşeye gönderdiği şut az farkla oyun alanının dışına çıktı.

54. Dakikada Ömer'in sol kanattan çizgiye inerek yerden içeriye çevirdiği topa dokunan Belhanda'nın vuruşu kalenin sağından auta gitti.

58. Dakikada rakip ceza sahası yayının yakınından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ömer Bayram'ın şutu direkten oyun alanına geri döndü.

61. Dakikada Ömer Bayram'ın ceza sahası içerisinde rakibini düşürmesinin ardından maçın hakemi Atilla Karaoğlan tereddütsüz beyaz noktayı gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına geçen Oscar Scarione hata yapmadı ve takımını öne geçiren isim oldu: 1-0.

Karşılaşmada başka gol olmayınca MKE Ankaragücü, 3 puanı cebine koyarak sahadan ayrılan taraf oldu.

Bu galibiyetin ardından puanını 29'a yükselten ev sahibi MKE Ankaragücü'nün son sıradaki yeri değişmezken, konuk ekip Galatasaray ise 52 puanla kendisine 5. sırada yer buldu.

Süper Lig'de oynanan diğer karşılaşmalardaki sonuçlar:
Fenerbahçe: 1 - DG Sivasspor: 2
Antalyaspor: 1 - Alanyaspor: 0

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler