MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! 5 işçi hayatını kaybetti

MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama! 5 işçi hayatını kaybetti

Ankara Elmadağ’da MKE’nin patlayıcı fabrikasında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yayılan alevlerin büyük ölçüde kontrol altına alındığı belirtilirken; Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 5 işçi hayatını kaybetti.

ANKARA/Elmadağ’ın Tatlıca Mahallesinde faaliyet gösteren MKE roket ve patlayıcı fabrikasında sabah saatlerinde fabrikanın üretimhane bölümünde bir patlama meydana geldi.

SES YERLEŞİM YERLERİNDEN DE DUYULDU

Patlamanın sesi çevre yerleşim yerlerinde duyuldu. Patlamanın ardından fabrikanın üzerinde dumanlar yükseldi.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. MKE itfaiyesi ile Ankara itfaiyesi fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışması yürüttü.

Fabrikada patlama olduğunu öğrenen çalışan yakınları da fabrikanın önüne akın etti.

MSB: 5 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Milli Savunma Bakanlığı, patlamada 5 işçinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Açıklamada "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

VALİ ŞAHİN: PATLAMANIN NEDENİ KİMYASAL TEPKİME

Olay yerine gelen Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamaya ilişkin son bilgileri paylaştı.

Şahin, "Sabah 08:45 sıralarında dinamit lokumu hazırlama bölümünde, kimyasal tepkimeden kaynaklandığı belirtilen bir patlama meydana gelmiş ve 5 işçimiz hayatını kaybetmiştir. Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyet Savcılarımız konuyu inceliyor. Gerek otopsi gerek teknik işlemler sürüyor... İçeridekilerin tamamına ulaşıldı. Yaralı yok" ifadelerini kullandı.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

5 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan da bir açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"10 Haziran 2023 günü saat 08.50 sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adli boyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir."

BAKANLAR TUNÇ VE YERLİKAYA'DAN TAZİYE

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada şehit olan işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler