Montaj yalanını kabul eden Erdoğan'a Kılıçdaroğlu'ndan tepki

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs öncesi düzenlediği mitinglerde, CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK elebaşının eklendiğini kabul etti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yandaş gazeteci Abdülkadir Selvi'nin "Kim ne ile video çekmiş?" sorusuna Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kandil'de video kaydının olduğunu ileri sürdü.

Montaj olduğu bilinen video hakkında Erdoğan, "Kılıçdaroğlu, Kandil'dekilerle video çekimleri var, bunları yayımladılar" dedi. Oluşan sessizliğin ardından Erdoğan, "Ama montaj ama şu ama bu..." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: "MONTAJCI SAHTEKAR"

Erdoğan'ın 'montaj' yalanını kabul ettiği anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada gündem oldu. O görüntülere ilk tepki Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu Twitter paylaşımında "Montajcı sahtekar" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinden önce Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde tarihe kara leke olarak geçecek bir propagandaya imza atmıştı. Mitingde kullanılan bir videoda, PKK'lı Murat Karayılan'ın; CHP'nin 'Haydi' isimli seçim klibinde yer almış gibi gösterildiği anlaşılmıştı.

('Twitter hesabı' olmayan okuyucularımız için Erdoğan'ın TV programında söylediklerini izlemeleri için.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler