MSB acı haberi duyurdu

MSB acı haberi duyurdu

Pençe Kilit Harekatında yaralanan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu.

Irak’ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkari Çukurca’nın karşısında yer alan Avaşin-Basyan bölgelerinde 17 Nisan’da başlatılan hava destekli Pençe-Kilit operasyonu bölgesinden acı haber geldi.

Dün teröristlerin saldırısında yaralanarak hastaneye kaldırılan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit bugün şehit oldu.

MSB’DEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, 27 Kasım 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 28 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

BAKAN AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehit için paylaştığı başsağlığı mesajında "Kahraman silah arkadaşımız, 28 Kasım 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA ŞEHİT ACISI

Şehidin İstanbul Arnavutköy Anadolu Mahallesi’ndeki evi Türk bayrakları ile donatıldı. 25 yaşındaki şehidin nişanlı olduğu ve temmuz ayında düğünlerini yapmayı planladıkları öğrenildi. Şehidin naaşı çarşamba günü düzenlenecek törenle Edirnekapı Şehitliği’nde defnedileceği öğrenildi.

7 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 25 Kasım’da düzenlenen terör saldırısında Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Uzman Çavuş Mustafa Yıldız, Sözleşmeli Er İsmail Ünal; 26 Kasım’da düzenlenen terör saldırısında Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit olmuştu.

Pençe-Kilit operasyonunda görevli Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı personeli Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık, 26 Kasım’da üs bölgesinde nöbet tuttuğu sırada mevzisine yıldırım düşmesi sonucu şehit olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler