Müftüyü dinleyen olmadı

Müftü'yü dinleyen olmadı

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak yılbaşında kırmızı iç çamaşırı almanın hurafe olduğunu söylemişti...

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak yılbaşında kırmızı iç çamaşırı almanın hurafe olduğunu söylemiş ve “Bu Allah’a şirk koşmaktır” demişti ama dün kurulan semt pazarında müftünün uyarısına pek uyan olmadı.

Bolu Müftüsü Yaşar Yaprak’ın, yılbaşında uğur getirmesi için kırmızı iç çamaşırı alınmasının hurafe olduğunu söylemesine karşın kentte dün kurulan semt pazarındaki kırmızı iç çamaşırlarına ilgi büyüktü. İslamiyet’in hurafelere son derece karşı olduğunu ifade eden Yaprak, şunları söylemişti:

“Böyle gecelerde bakıyoruz, ne aklın, ne mantığın ve de hiç bir inancın kabul etmeyeceği bir takım hurafelere girildiğini görüyoruz. Bunlardan biri de giysilerle bir şeyler aramak. Hurafelere Müslümanın inanması da tehlikelidir. Onlardan uğur beklemesi veya başka bir şeyler umması Allah’a şirk koşmaktır. İnsanoğlu uğuru, bereketi Allah’dan bekleyecek. Allah’ın yardımını istiyorsa ne bir çamaşırdan, ne de başka bir şeyden uğur beklemeyecektir.“

Yılbaşı akşamı içki içmenin büyük bir hata olduğunu belirten Yaprak, içkinin Müslümanlıkta haram sayıldığını hatırlattı. Yaprak, “İçkinin olduğu yerde fuhuş da olur, aldatma da olur, aldanma da olur. Her türlü kötülük olur” yorumunu yapmıştı.

SATIŞLAR PATLADI
Öte yandan Bolu’da İhsaniye Mahallesinde kurulan semt pazarında iç çamaşırı satan esnaf yeni yıla girerken giyildiğinde uğur getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırları ile tezgahlarını doldurdu. Kırmızı külotlar 1.5 ile 5 lira arasında satılırken, kadınlar tezgahlardaki çamaşırları alıp çekiştire çekiştire sağlamlığını kontrol etti. Adını vermek istemeyen bir pazarcı, “Yılbaşında kırmızı iç çamaşırlarının uğur getirdiğine inanılıyor. Her kesimden insanlar kırmızı iç çamaşırlarından satın alıyor. Pazarda iç çamaşırları mağazalardan daha ucuza satılıyor.  5 liraya birkaç iç çamaşırı alıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler