Muğla'da yaşanan 13 yıllık gizemi 'DNA' çözünce 'cinayet' itirafı geldi

Muğla'da yaşanan 13 yıllık gizemi 'DNA' çözünce 'cinayet' itirafı geldi

3 yıl önce ormanda bulunan ve kimsesizler mezarlığına gömülen bir adamın kemik parçalarından elde edilen DNA sonuçları 13 yıllık cinayeti ortaya çıkardı. Cinayet ile ilgili sorgulanan 3 kişi tutuklandı.

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde 3 yıl önce ormanda bulunan ve kimsesizler mezarlığına gömülen bir adamın kemik parçalarının, yapılan DNA sonucunda 13 yıldır kayıp olarak aranan ve cinayet sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Bayram Tosun’a ait olduğu belirlendi.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan ve suçlamayı kabul eden Veysel Turhan, eşi Keziban Turhan ve kayınbiraderi Kemal Biçe tutuklandı.

NE OLMUŞTU

Denizli'nin Çameli ilçesinde yaşayan evli, 1 çocuk babası Bayram Tosun'un 2009'da kaybolmasıyla ilgili Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri araştırma başlatmıştı. İnşaat ustası Bayram Tosun'un çalışmak için 31 Aralık 2009'da Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşayan arkadaşı Veysel Turhan'ın yanına gittiğini tespit eden ekipler, Turhan'ın eşi Keziban Turhan (48) ve kayınbiraderi Kemal Biçe'nin ifadelerini aldı. Tosun'un öldürülmüş olması ihtimalinden şüphelenen ekipler, 3 kişiye yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

Denizli'de yaşamaya başlayan Turhan çiftinin olay sırasında kaldıkları Muğla'daki evde 4 ay önce arama yapan polis ekipleri duvardaki kan izlerinden örnek alsa da DNA eşleştirmesi başarısız oldu. Daha sonra tekrardan Turhan çiftini gözaltına alan polis ekipleri, Keziban Turhan’ın suçunu itiraf etmesiyle cinayet perdesini aralamış oldu.

Kezban Turhan, ifadesinde Bayram Tosun'u Muğla'ya çağırdıklarını ve kendisiyle birlikte olduğu gerekçesiyle eşi Veysel Turhan tarafından tabancayla öldürüldüğünü, cesedi ise dere yatağına gömdüklerini itiraf etti.

Bununla birlikte bölgede yaşayan bir kişinin 3 yıl önce Bayram Tosun'un gömüldüğü öne sürülen noktada insan kafatası, kemikler ve ayakkabı bulduğu ve kemiklerin kimsesizler mezarlığına gömüldüğü ortaya çıktı. 3 yıl önce kimsesizler mezarlığına gömülen kemikler üzerinde örnekler alınarak DNA testine gönderildi.

İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan DNA testinde kemiklerin 13 yıl önce öldürülen Bayram Tosun'a ait olduğu belirlendi. Soruşturma kapsamında Tosun öldürülmesiyle ilgili gözaltı alınan suçlarını kabul eden Keziban Turhan, eşi Veysel Turhan ve kardeşi Kemal Biçe tutuklandı.

cinayeti-itiraf-eden-keziban-turhan-resim-06.jpg
İşledikleri cinayeti itiraf eden Keziban Turhan...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler