Murat Berat Atalay: AKP iktidarı bitti

Murat Berat Atalay: AKP iktidarı bitti

CHP Çankırı Milletvekili Adayı Murat Berat Atalay AKP ve MHP’nin oylarının gerilediğini Millet İttifakı içerisinde olan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin oylarının arttığını söyledi.

AKP iktidarı ve destekçisi MHP’ye karşı vatandaşın öfkeli olduğunu belirten Murat Berat Atalay; ”AKP açık ara iktidarı kaybetmiştir. 16 yıllık yalan, dolan, talan iktidarında halk bıkmış, kacacak yer aramaktadır. Mazot 6 liraya dayanmış, herşey ateş pahası olmuş, vatandaş çaresiz kalmıştır. Artık yeter diyenler, ellerim kırılsa da bunlara oy vermeseydim diyenlerin haddi hesabı yok. AKP’den kaçan kaçana” dedi. 

ŞU AN BİR BİR GÖRÜNÜYOR
CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile gerçekleştirilen 'Millet İttifakı'nın vatandaştan büyük kabul gördüğünü öne süren Atalay şöyle konuştu:

“Millet ittifakına büyük bir yöneliş var. Kime sorsak inşallah oyumu Millet İttifakı'na vereceğim diyor. 'Artık AKP’yi savunan ve oy vereceğim' diyen tek bir kişiye rastlamadık. Yani AKP’nin içi boşalmış. Peki MHP’nin durumu ne? MHP de yeni bir oy alamadığı gibi AKP’nin peşine takılarak olan mevcut oylarını da kaybetmiş durumda. Bugüne kadar 'AKP karşısında biz çıkamayız o zaman MHP’ye verelim' diyenler yani ödünç oylar CHP’ye gelmiştir. Sarayın ikinci partisi olması nedeni ile gerçek MHP’liler ise adresini İYİ Parti olarak açıklamıştır. 

MHP, AKBAŞOĞLU’na ÇALIŞIYOR
Parti içerisinde kalan az sayıdaki MHP’li de 'verdiğim oy AKP adayına gidecek' diyerek bu ittifaka ve Erdoğan’a oy vermeyip Meral Akşener’e yönelmektedir. Devlet Bahçeli Çankırı’da aday olan iki değerli MHP adayını AKP adaylarına payanda yapmıştır. MHP maalesef AKP’nin 1.sıra adayı Emin Akbaşoğlu’nu vekil çıkarmaya çalışmaktadır. AKP’nin 2. sıra adayı Salim Çivitcioğlu’nun vekil çıkma şansı ise hiç yoktur. Daha önceki seçimlerde 2 vekili AKP, Hüseyin Filiz sayesinde çıkarmış hatta Emin Akbaşoğlu bedavadan vekil olmuş, vekil olduktan sonra da kapısını Çankırılı'ya kapatmıştır. 

Seçime iki hafta kala durum budur. Yani Çankırı’da; CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ittifakı bir milletvekilini garantilemiştir. AKP’den rahatsız olan çok ciddi bir oy oranı Saadet Partisi'ne gitmektedir. Dip dalga ve sessiz çoğunluk seçimin kaderini belirleyecek ve çok sürpriz bir sonuç çıkacaktır. “

CUMHURBAŞKANI MUHARREM İNCE OLACAK
Murat Berat Atalay, Muharrem İnce’nin Erdoğan’ı yenen adam olarak tarihe geçeceğini belirterek sandıkta Muharrem İnce’nin büyük fark atacağını sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler