Mustafa Ceceli üzerinden soygun!

Mustafa Ceceli üzerinden soygun!

Organizasyonunu Çankırı Valisi Şemsettin Uzun'un

üstlendiği, 11-16 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Ahilik Haftası programı için yapılan harcamalar şimdiden gündeme oturdu.

Sözcü18.com haber merkezinin günler öncesinden okuyucularına "Mustafa Ceceli getiriliyor" başlığı altında verdiği haberle birlikte yapılacak etkinliğin programı da belirlendi.

Çankırı yerel basınında ve bazı internet sitelerinde yer alan haberlere baktığımızda yaklaşık 200 bin TL'lik bir bütçeyle gerçekleştirilen etkinliklerde, sağlanan maddi imkanların "belirli kişi" ya da "kişilerce" çarçur edildiği de gözlemlenmekte!

CECELİ'NİN FİYATI NEDİR?
Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, etkinlikler çerçevesinde konser vermesi için anlaşılan sanatçı Mustafa Ceceli'ye net 26 bin TL'nin ödendiği, ekip arkadaşları + konaklama + ulaşım için de 19 bin tl ödenek ayrılması ile birlikte, sanatçının konser maliyetinin toplamda 45 bin TL'ye ulaştığı şeklinde.

Oysa ki, geçtiğimiz aylarda Ankara'da sahne alan Mustafa Ceceli'nin kendisi ve ekibi ile birlikte herşey dahil 15 bin TL'ye programa çıktığı da bilinmekte!

Ankara'da 15 bin TL'ye konser veren sanatçının, Çankırı'daki konserinin maliyetinin 45 bin TL olması hayli düşündürücü! Şayet konser için ifade edilen rakamlar doğru ise; Bu işi organize edenlerin sanatçı Mustafa Ceceli'nin gıyabında çıkar sağladıkları açık ve net olarak ortaya çıkmakta!

ORGANİZASYONUN MATBAA İŞLERİ NEREDE YAPILDI?
Yine, yapılan hazırlıklar içerisinde önemli bir yer tutan, matbaa işleri nerede yapıldı? Konuyla ilgili olarak Çankırı'da mevcut 4 matbaadan teklif alınıp alınmadığını araştırmaya başladığımızda ilk aradığımız matbaa yetkilisinnden "Bizden böyle bir teklif alınmadı! Organizasyonun matbaa işlerini de kimin yaptığını bilmiyoruz" yanıtını aldık. Bu bilgiler sonrasında ikinci matbaayı da arama ihtiyacı hissetmedik.

OSMAN KARADENİZ: KOMİTEDEYİM AMA BİLMİYORUM!
Yaşanan olayları mercek altına alan haber merkezimiz, Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz'e ulaşarak, organizasyonun harcamalarından kimin sorumlu olduğunu öğrenmeye çalıştı. Başkan Karadeniz "Organizasyonun yetkilisi Valimiz Şemsettin Uzun. Ancak harcama yetkileri Sanayi İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ve bende. Ancak nereye ne harcandı, işleri kimler yaptı benim bir bilgim yok" (!) derken içinde bulunduğu durumun da ne derece sıkıntılı olduğunu ifade etmese de, telefondaki ses tonundan bunu bizler anlayabiliyorduk.

"Meslek odalarının durumu ortadayken, böylesi bir savurganlık neden?" sorumuza ise Başkan Karadeniz "Bana aktarıldığı kadarı ile, gelen paranın organizasyon için harcanması gerektiği söylendi" yanıtını verdiğinde "Peki, Ahilik kutlamaları yapıyorsunuz, Ahilik geleneğinde yardım yok mudur?" sorumuza da "Tabii ki vardır!" yanıtını verdi. Bu kez "Madem ki yardım vardır, o halde neden sizlere bağlı olan odalara bir şekilde demirbaş yardımında bulunmadınız?" sorumuzu ise "Olabilirdi! Böylesi bir yardım yapabilirdik" demekle yetindi.

Başkan Karadeniz, "sizin sorularınızın yanıtlarını ve diğer detayları sizlere en kısa sürede aktaracağım" dedi ve görüşmeyi sonlandırdı.

İŞİN SORUMLUSU SANAYİ İL MÜDÜRÜYSE!
Bu işin başında Vali Uzun ve onun talimatıyla Sanayi İl Müdürlüğü koltuğunda oturan Şaban Küçükgümrah başta Mustafa Ceceli'ye ödenen "net" rakamla birlikte kimlere hangi ödemelerin yapıldığını "kalem kalem" açıklamakla mükelleftir.

Ve kamuoyu da bu soruların yanıtlarını büyük bir sabırsızlıkla beklemektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler