Mustafa Sarıgül'e Meclis'te yumruklu saldırı

Mustafa Sarıgül'e Meclis'te yumruklu saldırı

Meclis'te, eski Milletvekili Turan Tüysüz, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e yumruklu saldırı girişiminde bulundu.

ERZİNCAN Milletvekili Mustafa Sarıgül’e, TBMM kulisinde yumruklu saldırı gerçekleşti.

Yaşananlara şahit olan SÖZCÜ TV muhabiri Aslı Kurtuluş Mutlu, saldırıyla ilgili şunları anlattı:

"CHP grup toplantısından çıkan Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, diğer vekillerle sohbet ediyordu. Eski CHP Milletvekili Turan Tüysüz ile de sohbet ettiler. Şeref holündeki koltuklara oturdular. Ne olduğunu anlamadığımız bir şekilde kargaşa yaşandı. Ben 5-6 metre arkadaydım. Mustafa Sarıgül, basın danışmanı ve beraberindekilerle bu noktadan uzaklaştı."

Saldırı sonrası açıklama yapan Sarıgül şunları söyledi:

"Hak arayan bir arkadaşınız olarak TBMM’de böyle bir olay yaşanması beni çok üzdü. İnanın ne olduğunu bilmiyorum. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Yıllar önceden tanıyorum. Çok değişmiş. Kim olduğunu bilemedim. Son derece üzüldüm. Ne olduğunu da bilmiyorum. Niye geldiğini de bilmiyorum. Milletvekili olduğunu da sonradan öğrendim."

Sarıgül, Turan Tüysüz hakkında şikayetçi olmayacağını belirtti.

Öte yandan Turan Tüysüz ise gazetecilerin, "Alacak-verecek meselesi miydi? Size borcu mu vardı?" sorusuna, "Aynen öyle" karşılığını verdi. Tüysüz, "Maddi bir borç muydu?" sorusuna ise "Hem maddi hem manevi" cevabını verdi.

Tüysüz, CHP’nin 13. Olağanüstü Kurultayı’nda, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olan Mustafa Sarıgül’e destek vermişti. Turan Tüysüz, kurultayda Sarıgül’ün sataşma gerekçesiyle söz isteminin reddedilmesi üzerine Divan Başkanı Şinasi Öktem’e yumruk atmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler