Müyesser Yıldız tutuklandı

Müyesser Yıldız tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Haziran'da "Siyasal ve askeri casusluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınan OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile astsubay E.B. çıkarıldıkları duruşmada tutuklandı. İsmail Dükel serbest.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız Müyesser Yıldız ve Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, Emniyet'teki sorgularının ardından savcılığa sevk edildi. Dün akşam saat 19.00'da başlayan iki gazetecinin ifade verme işlemleri gece saat 22.40'ta tamamlandı. Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile şüpheli asker E.B. tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik sorgusunun ardından Müyesser Yıldız ve aynı kapsamda gözaltına alınan E.B. tutuklanırken, İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yıldız ve E.B., hakkında "kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ihtimali ve kaçma şüphesi" nedeniyle tutuklama kararı verildi.

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'in sorgusu sırasında kalabalık bir TEM ve çevik kuvvet ekibi yoğun güvenlik önlemi aldı. Gazetecilere 3 avukat sınırlandırılması konuldu. Savcılık sorgusu sürerken ve henüz sevk kararı açıklanmamışken ceza hâkimliği salonunun hazırlandığı görüldü. Yıldız'ın ifadesini verdiği dakikalarda adliyenin elektiriklerin kesilmesiyle karanlığa gömülmesi ise orada bulunanlar tarafından "anlamlı" olarak yorumlandı.

“TEMEL AMAÇ MÜYESSER HANIMIN DİJİTAL ARŞİVİNE ULAŞMAKTI”
Savcılığın gözaltına alma gerekçesi “siyasi ve askeri casusluk” (TCK328) olan Yıldız’ın mahkemeye “gizli kalması gereken bilgileri açıklamaktan” (TCK329) sevk edilerek tutuklanması dikkat çekti.

Müyesser Yıldız’ın avukatı Erhan Tokatlı’nın tutuklama kararının ardından Yıldız’a isnat edilen suçlamaya kanıt olarak iki haberi gösterildiğini açıkladı. Yani Yıldız hakkında verilen karar “Kim bu Hafter'le görüşen Türk komutanlar” ve “Libya'ya hangi komutan gitti... Yerine kim geldi” başlıklı iki haberi oldu.

Avukat Tokatlı, soruşturmanın arkasında FETÖ organizasyonu olduğunu belirterek, “Soruşturmanın temel amacı da Müyesser hanımın dijital arşivlerine ulaşmaktı” ifadelerini kullandı. Öyle ki Müyesser Yıldız’ın evinde yapılan aramada kendisinin dışında ailesinin de telefon ve bilgisayarlarına imajı alınmadan el konulmuştu.

muyesser-yildiz-ismail-tukel-adliye-resim-012.jpg

“BU FETÖ’CÜLERİN KOTARDIKLARI BİR SORUŞTURMA”
Avukat Tokatlı yaptığı açıklamada, tutuklamaya gerekçe gösterilen iki haberi aktararak, “O iki haberin bir tanesi General Hafter ile birlikte görüldüğünü yazdığı iki tane FETÖ’cü general diğeri de Libya’ya görevlendirilen bir Korgeneral ilgili haber. O da atama emri daha önceden ifade edilmiş gizli olmadığı bir haber. Bu iki haberin nasıl bu ülkenin gizliliğini ihlal ettiğini, nasıl ulusal çıkarları zedelediğini anlamak mümkün değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler