NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bilinçli saldırı olduğuna dair işaret yok

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Bilinçli saldırı olduğuna dair işaret yok

Dünyanın gözü bu toplantıdaydı. Polonya gündemiyle toplanan NATO'nun Genel Sekreteri Stoltenberg, ilk analize göre patlamaya Ukrayna'nın savunma sisteminin yol açtığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Polonya'nın Ukrayna sınırındaki Przewodow köyünü vuran ve 2 kişinin ölümüne neden olan füze saldırısı sonrası acil olan gerçekleştirilen toplantı sonrası kameralar karşısına çıktı.

Stoltenberg'in açıklamalarından öne çıkan satırbaşları;

"Elimizdeki kanıtlar bunun kasıtlı bir saldırı olmadığını gösteriyor. Rusya'nın herhangi bir şekilde NATO'ya karşı saldırıya hazırlandığına dair işaret yok. İlk analize göre olay, Ukrayna'ya ait bir hava savunma füzesi tarafından gerçekleşti. Patlamaya büyük ihtimalle Ukrayna'nın savunma sistemi yol açtı. Şunu da söylemeliyim ki bu Ukrayna’nın suçu değil. Nihai suç Rusya’nındır. Rusya bu savaşı bitirmelidir. NATO tek vücut olmaya, müttefiklerini korumaya devam edecektir."

"Avrupa'nın hava savunmasını güçlendirecek misiniz?" sorusunu yanıtlayan Stoltenberg, "NATO bizim ittifakımızın doğu sınırlarındaki varlığını tahkim etmiştir ve etmeye devam edecektir.
Biz hem karada hem havada güçlerimizi artırıyoruz. Genel tabloyu görebilecek şekilde NATO müttefiklerinin Ukrayna ile olan sınırlarını izlemeye devam ediyoruz." dedi.

NATO ittifakın doğu kanadında ciddi anlamda varlığını artırmış durumda. Hatırı sayılır bir şekilde deniz ve hava gücümüz mevcut. Bu durum gözlem kapasitemizi de artırdı.

Her zaman dikkatli olmamız gerekiyor. Bu bize Ukrayna'daki savaşın hala tehlikeli durumlara yol açtığını gösterdi.
Bu Rusya yeni bir seyir füzesi saldırısı düzenlediğinde meydana geldi. Bu kendi başına tehlikeli bir durum. NATO toprakları üzerinde bu savaşın sonuçları olduğunu gördük.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler