Ne Kaman'dan ne de AKP İl Başkanlığı'ndan 'tık' yok!

Ne Kaman'dan ne de AKP İl Başkanlığı'ndan 'tık' yok!

AKP Çankırı İl Başkanı Celal Kaman'la ilgili olarak yaptığımız 'görevden alındı' haberimizle ilgili şu saatlere kadar ne İl Başkanlığı'ndan ne de kendisinden herhangi bir yazılı açıklama yapılmadı...

Sözcü18 sayfalarında geride bıraktığımız cuma günü yayımlanan "Son dakika... AKP İl Başkanı Celal Kaman görevden alındı" başlıklı haberimizin üzerinden yaklaşık 77 saat geçmiş olmasına karşın, ne Çankırı İl Başkanlığı'ndan ne de İl Başkanı Kaman'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberimizin yayınlanmasından sonra başta AKP İl Başkanlığı olmak üzere camiadan tarafımıza olumlu-olumsuz sayısız tepki geldi. Haberimizin devamına yapılan yorumların bir kısmı Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'yi hedef alırken, önemli bir bölümü de Celal Kaman'ın görevden alınmasının 'geç kalınmış' bir operasyon olduğuna işaret ediyordu.

ÖNCE TEMEL SORU'YU SORALIM SONRASINA BAKALIM!
Haberimiz Çankırı'da kimilerine 'şok' (!) kimilerine de 'geç kalınmış' bir değerlendirmeye yol açsa da bizim öncelikli beklentimiz, başta Celal Kaman'dan olmak üzer AKP İl Başkanlığı'ndan 'resmi' bir açıklama beklemek oldu.

Lakin gel gör ki ne Celal Kaman'dan ne de AKP İl Başkanlığı'ndan ne bizlere ne de Çankırı yerel basınına herhangi bir 'doğrulama' ya da 'yalanlama' açıklaması yapılmadı!

Şimdi 'temel soru'yu bu sayfalardan soruyoruz:

- "AKP İl Başkanı Celal Kaman görevden alındı" başlıklı haberle ilgili neden bir açıklama yapmıyorsunuz?

YAŞANAN GELİŞMELER!
Celal Kaman'ın görevden alınma haberi sonrasında başta AKP Çankırı İl Başkanlığı olmak üzere Ankara'daki Genel Merkez'de konuyla ilgili yoğun bir trafik yaşandı...

Çankırı İl Başkanlığı'nda yaşanan ilk şaşkınlık sonrası konunun Genel Merkez tarafı sorgulanmaya, konuyla ilgili 'doğrulatma' ya da 'yalanlama' çalışmaları başlatıldı. Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre "Celal Kaman'dan boşalacak koltuğu kimin dolduracağı?" sorusunun yanıtını bulmaya çalışan AKP Çankırı tavanı (!) isim konusunda Genel Merkez yöneticileriyle uzlaşmayı sağlayamadı!

İki bölge milletvekilinden birisi mevcut il başkanı aday adaylarından Nevzat Erdem'i ön plana çıkartmaya çalışırken diğeri Musa Çağlar'ı masaya sürmenin gayretindeydi!

İddialara göre yaşanan curcunaya (!) eski milletvekilleri de dahil olup her iki ismin dışında Mustafa Potukoğlu gibi yeni isim(ler) ortaya atınca Genel Merkez'in de kafası karışmış olmalı ki, ortadaki cenazeyi kaldırma konusunda belirsizlik şu saatlerde de devam ediyor...

NEREYE KADAR?
Sözcü18 Haber Merkezi olarak partili-partisiz her kesimden gelen farklı soruları yanıtlamak yerine yaşanan gelişmeler ışığında şunu söylememiz mümkün:

- AKP Çankırı İl Başkanlığı koltuğu bugün itibariyle değil 'Cuma sabahı'ndan itibaren 'muğlak'tır! Yaşanan bu duruma noktayı koyacak da yine başta AKP Genel Merkezi olmak üzere partinin Teşkilat Başkanlığı'dır...

Bunun bilincinde olarak biz yönümüzü geride bıraktığımız Cuma gününden bu yana Celal Kaman'a çevirmiş durumdayız! Ve bu sayfalardan sesleniyoruz:

- Ses ver Sayın Kaman!

SON DAKİKA EDİTÖR NOTU!
Yukarıdaki haberle ilgili tarafımıza gelen 'okuyucu yorumları'nda ortak mesaj; "Editör sana neden yanıt verilsin?" şeklinde olmakta! Oysa ki mesajımızda; Başta Celal Kaman olmak üzere AKP Çankırı İl Başkanlığı'ndan isteğimiz 'şahsımıza' ya da 'Sözcü18'e açıklama yapılması değil! Sözcü18 Haber Merkezi olarak 'açıklama'nın Çankırı medyasına ya da 'ulusal medya'ya yapılmasıdır! Saygılarımla.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler