Nebahat İşbilen, pasaportunda yardımcı olması için Prens Andrew’a rüşvet vermiş

Nebahat İşbilen, pasaportunda yardımcı olması için Prens Andrew’a rüşvet vermiş

The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, eski AK Parti milletvekili, ‘FETÖ’ tutuklusu İlhan İşbilen’in eşi Nebahat Evyap İşbilen, İngiltere’de açtığı dolandırıcılık davasında İngiltere Prensi Andrew’e 750 bin pound rüşvet verdiğini iddia etti.

Nebahat Evyap İşbilen, eşinin ‘FETÖ’ üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanmasının ardından 87 milyon dolarlık servetini Türkiye’deki dava süreçlerinden kaçırmak için İngiltere’ye taşındı. İşbilen, Londra’da yaşayan bir Türk iş insanı olan Selman Türk ile servetini yönetmesi için anlaştı. Fakat İşbilen’in iddiasına göre Türk, yaklaşık 50 milyon dolarlık bir miktarı zimmetine geçirdi ve İşbilen’i dolandırdı.

Selman Türk

Daily Telegraph gazetesi İşbilen’in dilekçesini incelediği zaman çok ilginç bir iddiayla karşılaştı. Erdoğan’ın eski sağ kolu Turhan Çömez’in Türk kamuoyuyla paylaştığı bilgilere göre Selman Türk, İşbilen’in Türkiye Cumhuriyeti pasaportuyla İngiltere’de kalmasını kolaylaştırmak amacıyla kendisine yardım eden Prens Andrew’e hediye olarak 750 bin pound vermesi gerektiğini belirtti. İşbilen bunun üzerine 15 Kasım 2019 tarihinde Prens Andrew’e 750 bin pound’un transfer edilmesini onayladı. Ödeme, Selman Türk’ün Prens Andrew’in düzenlediği bir girişimcilik yarışmasında ödül kazanmasından birkaç gün sonra gerçekleşti. Nebahat Evyap İşbilen’e göre Selman Türk bu parayı ödülü almak için Prens Andrew’e verdi. Dava dosyasındaki bir başka bilgiye göre Prens Andrew, Nebahat Evyap İşbilen’in dolandırıldığını ve paranın pasaport konusundaki ‘desteği’ nedeniyle kendisine gönderildiğini öğrenince 750 bin pound’u geri yolladı.

Prens Andrew

Davada henüz yargılama aşamasına geçilmedi, Selman Türk iddiaları reddederken Prens Andrew bir yorumda bulunmadı. Prens Andrew hakkındaki iddialar ise İngiliz basınının geniş ilgisini çekti, çünkü sadece bir ay önce kendisi ve Jeffrey Epstein hakkında çocuk istismarı iddiasında bulunan davacı Virginia Giuffre ile uzlaşma yoluna gitmiş ve bu uzlaşma kapsamında 12 milyon dolar ödemişti. Virginia Giuffre’nin iddialarını reddetse de, Prens Andrew’in şikâyetinden vazgeçmesi için Giuffre’ye yüksek bir meblağ ödemesi inandırıcılığını ciddi anlamda sarsmıştı. Ocak ayında ise Kraliçe Elizabeth, Andrew’in askeri rütbesinin geri alındığını ve kraliyet görevlerinden el çektirildiğini açıklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler