Necati Akdoğan bir kez daha başkan seçildi

Necati Akdoğan bir kez daha başkan seçildi

Çankırı Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi 61. Olağan Genel Kongresi dün gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen seçim sonrasında Necati Akdoğan yeniden kooperatif başkanlığına seçildi.

Çankırı Büyük Otel'de gerçekleştirilen Çankırı Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi divan başkanlığı ve akabinde saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Gündem maddelerinin teker teker okunarak oylandığı kongrede Çankırı Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi faaliyet raporu hakkında bilgi veren Necati Akdoğan, 2018-2019 ve 2020 gelirlerinden bahsederek, “Kılı kırk yarmamız neticesinde üç hesap dönemi sonunda elde ettiğimiz kâr 2 milyon 427 bin 90 lira olmuştur” dedi.

Takip oranlarına da değinen Akdoğan, “2019 Yılı sonunda 33,83 olan takip oranımız gayretli çalışmalarımız neticesinde 2020 sonunda 9,55 e haziran sonunda ise 8,66 e düşmüştür” dedi.

Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan Korona virüs nedeniyle esnaf ve sanatkarların sıkıntılı günler yaşadığını da aktaran Akdoğan, “Tüm dünya ile birlikte ülkemizde yaşanan Corona Virüsü salgını ile ilgili olarak alınan ekonomik tedbirler kapsamında sırasıyla 2020 yılı Nisan mayıs haziran ayı taksitleri üç ay süreyle faizsiz olarak ötelenmiştir. Diğer bir ifadeyle krediler bu dönemde faizsiz olarak üç ay uzatılmıştır. Daha sonra ise haziran 2021 ayına kadar kredisini ödemeyen kooperatif ortaklarımızın kredileri kalan taksitlerine yayılmak suretiyle krediyi kullandıkları faiz oranı ile ertelenmiştir” dedi.

Akdoğan ayrıca yaşanan bu kriz sürecinde kendilerinin de fedakarlık gösterdiğini belirterek, “Teşkilat olarak bizlere görev düştüğü zamanlarda her türlü fedakarlıkta bulunmaya gayret ettik. Bu kapsamda hemen pandeminin başında 25 bin lira limitli 36 ay vadeli limit üstü ek bir kredi uygulamaya koyuldu. Herkesin birbirinden kaçtığı o ilk günlerde yönetim ve personelimizle mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz demeden Çankırı Esnafına 2 ay gibi bir sürede yaklaşık 20 milyon TL kredi kullandırdık. Pandeminin başından bu güne kadar her şartta ve koşulda esnafımızla olduk, esnafımızın yanında olduk.

Bir taraftan ertelemeler ve 25 bin lira limitli pandemi kredisiyle destekler sürerken diğer taraftan borçları takibe düşüp ödeme güçlüğü çeken ortaklarımızın yapılandırılmaları yapıldı.

13 Temmuz 2020 ve 17 Mart 2021 tarihlerinde merkez birliğimizden alınan genelgeler kapsamında müracaat eden 55 ortağımızın yapılandırma işlemleri yapılarak 748 bin 702 lira temerrüt faizleri silinmiştir” dedi.

Akdoğan son olarak ise, “Geçmişimiz, geleceğimizin teminatıdır. Sizlerin takdirini toplamış olup, bizleri onurlandırdığınız için ayrıca sonsuz şükranlarımı sunarım. Bizler bir hizmet yarışında bulunuyoruz, bu hizmet yarışında en büyük destekçimiz ise yine sizlersiniz” dedi.

Gündem maddelerinin tek tek okunarak oylandığı kongre sonrasında ise seçimlere geçildi. Yaklaşık 750 delegenin katıldığı ve tek listenin yer aldığı seçim sonrasında Necati Akdoğan yeniden Çankırı Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildi.

Gerçekleştirilen seçim sonrasında üyelere teşekkür eden Akdoğan, “Allah işinizi gücünü rast getirsin” dedi.

cankiri-esnaf-kefalet-kredi-kooperatifi-necati-akdogan-resim-07.jpg

Yönetim Kurulu: Necati Akdoğan, Burhan Açıkgöz, Ahmet Kayabaş, Celal Aslanbaş ve Mustafa Körosmanoğlu

Denetim Kurulu: Ömer Ümiit ve Satılmış Bayrak

2. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Üst Kuruluş Temsilcileri: Necati Akdoğan, Burhan Açıkgöz, Ahmet Kayabaş ve Satılmış Bayrak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler