Necati Akdoğan'dan ses var ama...

Necati Akdoğan'dan ses var ama...

'Esnaf' kaydı düşürüldükten sonra başta Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ile Şoförler Odası Başkanlığı düşen Necati Akdoğan'a son gelişmeleri sorduk ve payımıza düşeni de aldık!

"Çankırı vatandaşın talebi: Oda Başkanları maaşlarınızı açıklayınız" başlıklı haberimiz sonrası yaşanan olaylar ışığında ilginç gelişmeler yaşıyoruz.

Haberimizle ilgili olarak Çankırı Şoförler Odası'nın yeni başkanı Osman Erdoğan'a telefonla ulaştık ve "Oda Başkanı olarak kaç lira maaş alıyorsunuz? Oda Başkanlığı'nın şahsınıza sağladığı diğer maddi haklar nelerdir?" diye sorduk. Yeni Başkan Erdoğan "Başkanlık koltuğuna yeni oturdum! Kaç lira maaş alacağı bilmiyorum. Muhasebe ile görüşüp sizlere dönüş yapayım" dedi ve yaklaşık yarım saat sonra "Ben bu koltukta oturduğum sürece maaş almayacağım" açıklamasında bulundu.

ESNAF KEFALET'İN YENİ BAŞKANI AÇIKGÖZ'Ü ARADIK!
Erdoğan'dan sonra Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı koltuğuna yeni oturan Burhan Açıkgöz'e telefonla ulaştık. Kendimizi tanıtıp 'hayırlı olsun' dedikten sonra "Oda Başkanı olarak kaç lira maaş alacaksınız?" şeklindeki sorumuza Açıkgöz "Ben bu soruyu cevaplayamam! Onu Necati Başkana sorunuz" dedi!

Ve elindeki telefonu, bulunduğu yerde olan Necati Akdoğan'a verdi!

NECATİ AKDOĞAN: O YORUMLARI ENGELLEDİĞİNİZ TAKDİRDE...
Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yeni müdürü (!) Necati Akdoğan, Şoförler Odası'nda başkanlığı süresince 'maaş almadığını' belirtti. Başkanlığı bıraktığı Kooperatif'le ilgili olarak da "Şahsımla ilgili yapmış olduğunuz haberlerde yeralan isimsiz yorum sahiplerinin isimlerini açıkladığınız takdirde, ya da o yorumları engellediğiniz takdirde sizlere her türlü bilgiyi ve evrakı vermeyi taahhüt ediyorum" dedi!

Necati Akdoğan ile yaptığımız karşılıklı görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü! Bu süre zarfında kendisinin talebini yerine getirmemizin imkansız olduğunu, internet medyasında böylesi bir uygulamanın bulunmadığını, okuyucunun çok nadir 'isim' verdiğini ve bizlerin sadece gelen yorumlardaki 'hakaret' içeren sözcükleri imha ettiğimizi, onun dışında bütününde hakaret var ise yorumu yayımlamadığımızı belirtmemize karşın Akdoğan teklifinde ısrarını sürdürünce konuşmayı karşılıklı olarak sonlandırmak zorunda kaldık.

ASLINDA NELER OLMAKTA?
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Çankırı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın son genel kurulunda gündeme alınan bir madde ile "Başkan'ın maaşı asgari ücretin 3 katından aşağı olamaz" teklifi üyelere sunulmuş ve 'kabul oyu' ile geçmiş!

O gün Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı seçilen Necati Akdoğan, aynı zamanda Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı da olduğundan dolayı iki başkanlık koltuğundan sadece 'en yüksek maaşı olan' kurumdan yani Esnaf Kefalet'ten maaş alabilmekte!

Anlayacağınız o ki; Bugün için Necati Akdoğan Çankırı Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını bıraktı. Yerine gelen isim Osman Erdoğan isterse son genel kurulda kabul edilen "Asgari ücretin 3 katından az olamaz" maddesi ile maaş alabilir. Erdoğan bize verdiği açıklamada hakettiği maaşı almayacağını belirtti.

Çankırı Ticaret Borsası'ndan gelen açıklama:

"Bugün için Oda, Borsa, Birlik Başkanları ile ilgili maaş sansasyonundan kurumumuzu harici bırakmak tek amacımız. Kurumumuz Yönetim kurulu Başkanı Erdal Aslan geride bıraktığımız 15 aylık süre içerisinde bırakın maaş almayı, kendisine toplantı katılım bedeli olarak ayrılan huzur hakkı, görevlendirme vs harici harcırahları bile almayıp kurum adına yapılacak harcamalarda (ihtiyaç sahiplerine yönelik harcamalar, demirbaş harcamaları, mutfak harcamaları vs.) kullanılması talimatını vermiş, hakkı olan bu cüzi meblağdan da başkanlık makamına geldiği günden bu güne kurum adına harcanması için feragat etmiştir. Bilginize."

Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli'den gelen açıklama:

"Çankırı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yapmaktayım. Görevde olduğum sürede tüm köy ziyaretleri, il dışı ziyaretleri, toplantılar vs. kendi özel aracımla katıldım. Halen de benzeri toplantılara kendi özel aracımla katılıyorum.

Görevli olduğum sürede kanunen almam gereken yakıt giderini Oda'dan talep etmedim. Tüm yakıt giderlerini şahsi bütçemden karşıladım. Yaklaşık bir yıldır Odamızda aracımız var. Ondan öncesi Odamıza ait araç yoktu. Aracımız Kango (kamyonet)dir. 2018 Yılı Haziran ayı öncesi tüm Odamız işleri şahsıma ait özel araç ile giderilmekteydi.

Halen de kendimin katılacağı ziyaret, görev vs. şahsi aracımla yakıtını karşılamak suretiyle katılım sağlamaktayım. Mevcut aracımız Odamız personeli tarafından Odamız işlerinde kullanılmaktadır. Görevde bulunduğum yıllarda hiçbir şekilde lüks makam aracı almadım ve de kullanmadım.

Maaşa gelince; Ziraat Odalarımızda maaş uygulaması yoktur. Odamızda bulunduğumuz günlerde 'ikamet gündeliği' alınır. Cumartesi-Pazar günleri ve resmi tatillerde 'ikamet gündeliği' yoktur.

Oda'dan aylık gelirim bin 500 TL ile bin 710 TL arasında değişmektedir. 

İkamet Gündeliği dışında Oda'dan almış olduğum mazot gideri, yolluk, seyahat gideri vs. adı altında hiçbir meblağ bulunmamaktadır. Saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
32 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler