Nevi Mobilya, "Türkiye'nin En Hızlı Gelişen İlk 100 Şirketi" ödülünü aldı

Nevi Mobilya, "Türkiye'nin En Hızlı Gelişen İlk 100 Şirketi" ödülünü aldı

Nevi Mobilya üretici firması, Ağa Mobilya İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, TOBB öncülüğünde TEPAV işbirliğinde, gerçekleştirilen “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Yarışması”nda ilk yüze girerek büyük bir başarıya imza attı. 

Yarışma sonuçları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100’üncü yılı dolayısıyla Samsun’da düzenlenen törende açıklandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve çok sayıda Oda-Borsa Başkanı ve TOBB Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanlarının katıldığı törende, Ağa Mobilya Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Silahsız ve beraberindeki heyete “En İyi 100” başarı ödülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından takdim edildi. Varank, Çankırı’dan böylesi bir başarının önemli olduğunu, en kısa sürede Çankırı’yı ve şirketi ziyaret etmek istediğini belirtti.

'Türkiye 100' listesi hazırlanırken, başvuran şirketlerin son 2 yıl, yani 2015-2017 arası ciro artış hızı, dikkate alındı. Aynı zamanda istihdam ve satış rakamları analiz edildi. Yapılan analizlerde Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama büyümesinin yüzde 605’i bulduğu, bu şirketlerin büyüme oranının, Türkiye’deki milli gelir artışının 18 kat üzerinde gerçekleştiği tespit edildi. İlk 100’ün, 2017 yılında ortalama 60 milyon TL’lik satış yaptığı, yine ortalama 93 kişiyi istihdam ettiği belirlendi. Yine yapılan analiz sonucunda bu 100 şirketin yüzde 63’ünün, tam 68 farklı ülkeye ihracat yaptığı ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunduğu tespit edildi. Ağa Mobilya LTD.ŞTİ. gösterdiği performansla ilk 100 içerisinde 69. sırada yer aldı.

tobb-nevi-mobilya-cankiri-100-sirket-resim-05.jpg

NEVİ MOBİLYA'NIN TARİHÇESİ
Nevi Mobilya'nın bu başarısı profesyonel yönetim ve kurumsallaşmanın bir sonucudur. Yusuf Silahsız'ın öncülüğünde 1978 yılında Çankırı’da ahşap mobilya imalatına başlayan firma, Mehmet ve Turgay Silahsız kardeşlerin liderliğinde, Ağa Mobilya olarak büyümüş, 2007 yılında 'NEVİ' adıyla modüler üretime geçmiştir. Kısa süre içerisinde sektörde önemli bir yer edinen şirket, Çankırı’nın Eldivan ilçesinde 10.000 m² alanda kurduğu fabrikasıyla hem ürün kalitesini artırmış, hem ürün yelpazesini geliştirmiştir. Bugün Nevi markasıyla 20’ye yakın yabancı ülkede, ülke çapında 185 farklı noktada ürünlerini, yerli ve yabancı milyonlarca müşteriye ulaştırmaktadır. Türkiye’nin en hızla gelişen 100 firmasından birisi olmak, firmanın kalite ve müşteri odaklı üretimi, kurumsal ve profesyonel yönetimi ile uzman kadrosunun uyumlu çalışmasının neticesidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler