Nevzat Ayaz'ın yaptırdığı binalar için yıkım kararı alındı

Nevzat Ayaz'ın yaptırdığı binalar için yıkım kararı alındı

Tansu Çiller'in Başbakanlığı döneminde Çankırı milletvekili olarak hükümette iki yıl süresince Milli Eğitim Bakanı olarak baba ocağı memleketine sayısız binalar yaptıran Nevzat Ayaz'ın Çerkeş'te hatırasını taşıyan binalar için yıkım kararı alındı...

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde sokaktaki vatandaşın 'YİBO binaları' (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) olarak tanımladığı ve yapıldığı tarihten bu yana 'tek bir gün dahi' hizmet vermeyen binalar aradan geçen 28 yıldan sonra yıkım kararının uygulanacağı günü bekliyor.

YİBO binalarının bulunduğu yaklaşık 60 bin m2'lik 'eğitim alanı' Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Çerkeş Organize Sanayii'ne tahsis edildi. Devir işlemlerinden sonra 'depreme dayanıklılık' testine sokulan binalara verilen 'çürük' raporu sonrası yapılan 'yıkım ihalesi' ile binaların önümüzdeki günlerde yıkılacağı öğrenildi.

28 YILDAN BU YANA "BİR GÜN" DAHİ HİZMET VERMEDİ!

Bilindiği gibi başta Çankırı Merkez olmak üzere Kurşunlu ve Bayramören ilçelerinde merhum Nevzat Ayaz'ın Milli Eğitim Bakanlığı (24 Ekim 1993-5 Ekim 1995) döneminde yaptırdığı binalar arasında olan Çerkeş'teki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) binaları inşaatların tamamlandığı günden bu yana 'bir gün' dahi hizmet vermedi.

Yapıldığı yıllarda 'Uzun vadede Çankırı'ya gelecek olan üniversite' için kullanılması planlanarak yapılan binaların, özellikle 17 Ağustos 1999 Gölcük depremi sonrası yeni yapılacak olan binalar için hazırlanan 'deprem yönetmeliği'ne uygun olmadığı görüldü. Çankırı Merkez'de Nevzat Ayaz'ın Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde yapılan bazı binalarda 'güçlendirme' çalışmaları yapılırken başta Çerkeş olmak üzere Kurşunlu ve Bayramören'de inşa edilen binalarda böylesi bir çalışma gerçekleştirilmedi.

cankiri-cerkes-nevzat-ayaz-yibo-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler