New York Times muhabiri Shadid Suriyede öldü

New York Times muhabiri Shadid Suriye'de öldü

43 yaşındaki Pulitzer Ödüllü gazeteci Anthony Shadid Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında, bir astım krizi yüzünden öldü.

New York Times gazetesi muhabiri Anthony Shadid'in Türkiye-Suriye sınırı yakınlarında, bir astım krizi yüzünden öldüğü açıklandı.

İki kez Pulitzer ödülünü kazanmış olan 43 yaşındaki Anthony Shadid'in astım krizinin, atlara olan alerjisinden tetiklendiği belirtiliyor.

Lübnan asıllı bir Amerikalı olan Shadid Amerika Birleşik Devletleri'nin Irak işgalini ve ardından gelen dönemi Washington Post gazetesi adına izlemişti.

2004 ve 2010 yıllarında Pulitzer ödülüne değer görülen Anthony Shadid, geçen yıl da Arap Baharı'na ilişkin haber ve yorumlarıyla ödüle aday gösterilmişti.

Shadid, geçen yıl Mart ayında, Libya'daki ayaklanma sırasında Kaddafi yönetimince bir haftayı aşkın süre alıkonan üç New York Times muhabirinden biriydi.

Gazetenin genel yayın müdürü Jill Abramson, "Anthony yaşadığı gibi öldü. Orta Doğu'da esen değişim rüzgarlarına tanıklık etmeye kararlıydı." dedi. Birçok gazete yöneticisi ve gazeteci, Anthony Shadid'in "kuşağının en iyi gazetecilerinden biri olduğunu" belirtti.

Shadid, hastalanmadan önce Suriye'deki direniş hareketine dair yazacağı yazılar için malzeme toplamaktaydı.

Foto muhabiri ve gazeteci Tyler Hicks, Suriye-Türkiye sınırında atların gerisinden yürümekte olduklarını ve bu sırada Shadid'in hastalık belirtilerini göstermeye başladığını, daha sonra bu durumun ölümcül bir astım krizine dönüştüğünü anlattı.

Hicks, daha sonra Anthony Shadid'in cansız bedenini Türkiye'ye taşıdığını belirtti.

kaynak: hurriyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler