Nijeryalı öğrencilerden Başkan Dinçe ziyaret

Nijeryalı öğrencilerden Başkan Dinç'e ziyaret

Nijerya'daki Türk okullarında eğitim gören bir grup öğrenci Çankırı ziyareti gerçekleştirdi.

Nijerya'daki Türk okullarında eğitim gören Nijeryalı öğrenciler, Türkiye gezisi kapsamında geldikleri Çankırı'da Belediye Başkanı İrfan Dinç'i makamında ziyaret ettiler.

Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Türk okulu 7. sınıf öğrencileri Türkçe öğretmenleri Gökhan Hoca ile birlikte ziyaret ettikleri Belediye Başkanı İrfan Dinç'le hoş bir sohbet gerçekleştirdiler.  Ekibin abisi Nijeryalı Osman, Türklerin, Türk insanının çok sıcak ve misafirperver olduklarını ifade ederken, İstanbul ve Ankara'yı gezerken oraların kalabalık şehirler olduğundan dolayı biraz karmaşık bir gezi olduğunu, ama Çankırı'ya gelince Türkiye'nin ferahlığını hissettiğini söyledi.

Nijeryalı öğrenci grubunun, Nijerya'daki politikacı ve bürokratların çocukları olduğu belirtilirken, yine gruptakilerin yedisinin Müslüman, ikisinin de Hıristiyan oldukları bilgisi verildi. Aralarında inanç ve ideolojik hiçbir meselenin söz konusu olmadığını belirten Nijeryalılar, Türkleri çok sevdiklerini ifade ettiler.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de sıcak bir şekilde karşıladığı Nijeryalı konuklarına, Çankırı'nın tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler verirken, belediyenin kültür yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler