O mektubun içeriği Çankırının İSKİsi olabilir

'O mektubun' içeriği Çankırı'nın İSKİ'si olabilir

AK Parti 'temayül'ünde Rize milletvekili Nusret Bayraktar'a verilen mektubun sahibine Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

16 Kasım 2013 Cumartesi günü 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Çankırı teşkilatı temayül yoklamasında, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a verilen 'mektup' gündemdeki sıcak yerini halâ koruyor.

'Sır mektubun' içeriğiyle ilgili olarak henüz herhangi bir bilginin kamuoyuna yansımadığı şu saatlerde, Sözcü18 Haber Merkezi konuyla ilgili yeni ve ilginç bilgilere ulaştı.

O MEKTUBUN SAHİBİ CELAL KAMAN'IN AYRILDIĞI EŞİ!
Haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre, AK Parti Çankırı temayülünde Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a içeriğinde "İrfan Dinç'in Çankırı Belediye Başkanı olarak gerçekleştirdiği icraatlere" yönelik bilgiler bulunan mektubun sahibi; Uzun süre Çankırıspor Kulübü Başkanlığı yapan ve iki dönemdir AK Parti Çankırı Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunan Celal Kaman'ın 2011 Mayıs'ında ayrıldığı eski eşi Sıdıka A.

Geride bıraktığımız Cumartesi günü 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti temayülünde oyunu kullanmak üzere salona gelen Sıdıka A., daha önceden kaleme aldığı mektubu Divan Başkanı Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a vermişti.

Halen Karatekin Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda çalıştığı öğrenilen Sıdıka A.'nın 16 Kasım'da AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a verdiği mektup sonrası çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldığı öğrenilirken, Sıdıka A.'nın bir süre de Çankırı Belediyesi'nde çalıştığı belirtildi.

MEKTUBUN İÇERİĞİ AÇIKLANIRSA;
ORTAYA ÇIKACAK SKANDAL ÇANKIRI'NIN İSKİ'Sİ OLABİLİR Mİ?

Yaşanan olaylara ve ortaya çıkan fotoğrafa bakıldığında "Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a verilen mektubun içeriği ortaya çıktığında yaşanılacak skandal Çankırı'nın İSKİ'si olabilir mi?" sorusuna Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki "Eldeki bulgulara bakıldığında geçmişte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yaşanan ve ülkenin gündeminde uzun yıllar kalan 'İSKİ skandalı' akla geliyor. İSKİ skandalını ülke gündemine hediye eden Ergün Göknel'in ayrıldığı eşiydi. O günlerde Nurdan Erbuğ'un verdiği bilgiler üzerine olaya savcılar el koymuş ve Ergün Göknel açılan davalar sonrasında uzun yıllar hapiste yatmıştı. Sıdıka A. hanımefendinin kaleme aldığı mektubun içeriği ortaya çıkar ve bizler de gazeteci olarak Çankırı Belediyesi ile birlikte Belediye Başkanı İrfan Dinç'in geçmişte yapmış olduğu başarılı icraatlerini kamuoyu ile birlikte öğrenmiş oluruz" dedi.

SON DAKİKA! (Saat: 15.55)
SIDIKA A.'DAN AÇIKLAMA
Haberimizle ilgili olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye telefonla ulaşan Sıdıka A. "Ben sözünü ettiğiniz tarihte salona gelerek oyumu kullandım ve dışarı çıktım. Asla böyle bir olay olmadı. İddialar asılsız." demekle yetindi.

'İDDİALAR ASILSIZ' AÇIKLAMASINDAN SONRA...
Sıdıka A'nın dakikalar öncesi Vedat Beki'ye yaptığı açıklamadan sonra, isterseniz temayülün yapıldığı 16 Kasım Cumartesi gününe dönelim ve olayın görgü tanıklarının ifadelerine bakalım:

- Sıdıka A. temayülün Divan heyetine doğru ilerliyor. İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a yaklaşarak elindeki mektubu kendisine veriyor. Nusret Bayraktar mektubu orada açıyor ve okuyarak önündeki dosyaya yerleştiriyor...

GELELİM MEKTUBUN İÇERİĞİNE
Rize milletvekili Nusret Bayraktar'a verilen mektupla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne konuşan ve bugün için isminin açıklanmasını istemeyen tanık "Kaleme alınan mektupta; Çankırı Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihalelerde olan yolsuzlukları belirtmekle birlikte, bazı isimlerin gönül ilişkilerini açıklamış. Verdiği bilgilerin doğruluğunu teyit için 'ilişki' zincirinden bir bayanın kredi kartı ödemeleriyle ilgili detaylı bilgi vermiş. Ve son olarak temayül öncesi oy kullanacaklara yapılan baskıları ifade etmiş" dedi. 

VEDAT BEKİ, MİLLETVEKİLİ NUSRET BAYRAKTAR'A ULAŞTI (Saat: 16.30)
Yaşanan son gelişmeler üzerine AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar'a telefonla ulaştık. Ve kendisine "Çankırı'da temayül yoklaması sırasında bir hanımefendiden mektup aldınız mı?" şeklinde sorumuzu yönelttik. Milletvekili Bayraktar'la yaklaşık 20 dakikalık bir konuşma yapmakla birlikte, kendisi herhangi bir tartışmaya meydan vermeme adına yazabileceklerimizi sınırladı. Nusret Bayraktar yazılması kaydıyla şunları söyledi:

"Çankırı'ya partimin yaptığı görevlendirme üzerine geldim. Görevim parti içi organizasyonunun belli bir düzen ve intizam içerisinde yapılmasını sağlamaktı. Bunu da yerine getirdiğimi düşünüyorum. Benim organizasyonun yapıldığı salona gelişimde, salonda bulunduğum sırada, salondan çıktıktan sonra bay ve bayanlar olmak üzere çeşitli kişilerden çok sayıda mektup aldım. Henüz o mektupları okuyarak detaylandırmadım. Bu işlemleri yaptıktan sonra bana verilen mektupları içeriklerine göre tasnifleyerek ilgili yerlere teslim edeceğim."

Gelişmeleri birlikte izleyelim ve de neler yaşanacak hep birlikte görelim...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler