Öcalanı serbest bıraktıran Turgut Sunalptir

"Öcalan'ı serbest bıraktıran Turgut Sunalp'tir"

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar önemli bir iddiayı ortaya attı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Gazeteci Yazar Şamil Tayyar, 1972 yılında Öcalan'ı serbest bıraktıran kişinin Orgeneral Turgut Sunalp olduğunu söyledi.

Şamil Tayyar, ''Abdullah Öcalan, 1971 muhtırasından sonra öğrenci eylemi yaptığı gerekçesi ile gözaltına alındı. 8 nisan 1972 yılında 6 ay cezaevinde kaldı. Ekim 1972'de serbest bırakıldı. Savcı, iddianamesinde ağır ifadeler kullanmıştı. O iddianame esas alınsa yıllarca içerde kalırdı. Sonra bir anda Baki Tuğ mütalaasını değişirdi. İsim, Ramazan Özcan diye yazılmış, sekreter isimleri karıştırmış. Abdullah Özcan yazılmış, sonra Abdullah Öcalan olmuş. Öcalan'a haksızlık edilmiş. Operasyonu yöneten değil, katılan biriymiş. 3 ay yatıp çıkıyor. Kitap çıktığında bu bilgi elimizde yoktu. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Turgut Sunalp arıyor ve Öcalan adamımızdır, serbest bırakın diyor ve iddiname değiştiriliyor.'' dedi.

BAKİ TUĞ'A SESLENİYORUM

Dönemin savcısı Baki Tuğ'a da seslenen Tayyar, ''Sunalp, 1972 Ağustosundan sonra arıyor. Ekim ayında Öcalan serbest kalıyor. Sayın Baki Tuğ'a sesleniyorum; lütfen bu bilgiyi, bu gerçeği delikanlıca millete açıklayın. Açıklayın ki bu tezgahları, bu millet daha iyi anlasın. Lütfen çıkın ve bunu açıklayın!" diye açıklamada bulundu.

TV8'de Erkan Tan'ın sunduğu programa konuk olan Tayyar, Sırrı Sakık'ın abisi Şemdin Sakık'ın, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nden kendisine, 'Kürt Ergenekonu' kitabına yönelik mektup yazdığını söyledi. "PKK için de KCK için de bu kitap ciddi bir rahatsızlık yaratıyor. Terör örgütü ve uzantıları Hakkari ve Şırnak'ta bu kitap yasaklanmış. Okunmasını engellemeye çalışıyorlar. PKK, üzerinde en çok kitap yazılan örgütlerden biridir. PKK'lı kadrolarla ilgil ağır ifadeler vardır bu kitaplarda. Bu kitabın can yakmasının temel sebebi de derin devlet ile PKK arasındaki ilişkinin ortaya konmasıdır. Uğur Mumcu'nun yarım bıraktığı işi Şamil Tayyar devam ettiriyor diyenler var bu kitap hakkında. Diğer kitaplara bu ölçekte reaksiyon gösterilmedi. Ergenekoncular hedefe koymuştu, şimdi PKK hedefe koydu. Biz PKK ve Ergenekon'un kan kardeşi olduğunu söylüyoruz. Doğru yoldayız." diye konuştu.

Tayyar, ''Terörist gruplarına komutanlık yapmış Sakık: 'KCK operasyonları devam etsin!' diyor" dedi. "Öcalanı da PKK'yı da tasfiye etmeden Kürt sorunu çözülmez." diyen Şemdin Sakık'ın mektubunu değerlendiren Tayyar, şunları kaydetti: "Şemdin Sakık, kitapta yer alan 'PKK'nın Kürt sorunu yoktur, Kürtlerin PKK sorunu vardır' cümlesi hakkında; 'Bu slogan her şeyi anlatıyor. Kürtlerin, Türklerin bu illetten kurtulması gerekiyor. KCK operasyonlarının yapılması gerekiyor. Aksi halde Kürt sorununun çözülemeyeceğini ve Öcalan'ın Kürt sorununda önemli bir engel olduğunu söylüyor. PKK'nın marjinalleşmesi gerektiğini söylüyor. Bunları söyleyen kendi deyimi ile terörist gruplarına komutanlık yapmış Şemdin Sakık'tır."

"Şemdin Sakık, CHP, PKK'nın bitmesini istemiyor ya da Tanrıkulu ikili oynuyor." diye konuşan Tayyar, ''Şemdin Sakık, mektubunun bir bölümünde de o dönemde Diyarbakır Barosu avukatlarından Sezgin Tanrıkulu'na pişmanlık dilekçesi vermek istedim, talebimi geri çevirdi kabul etmedi diyor. Ardından, 'CHP, PKK'nın bitmesini istemiyor ya da Tanrıkulu ikili oynuyor' diyor. Avukatım ol dedim, istemedi." dedi.

Her ülkenin Türkiye üzerinde hesabı olduğunu ifade eden Tayyar, ''Şemdin Sakık, Çukurca saldırısının İran ile ilgisi var diyor. Ben İran'ın terör ile PKK ile mücadele konusunda samimi olmadığını düşünüyorum. Herkes gözlerini açsın. PKK'nın gerisinde Suriye, İsrail var. 36'ya yakın ülke var. O ülkelerin derin yapıları var. Her ülkenin Türkiye üzerinde hesabı var." diye konuştu.

"Karayılan'ın yıllar sonra da karnı ağrıyordu!" açıklamasında bulunan Tayyar, Şemdin Sakık'ın mektubundaki ifadeleri şöyle anlattı: ''Murat Karayılan'ı Suriye'de gördüm karnı ağrıyordu, yıllar sonra yine gördüm hala karnı ağrıyordu. Savaş nedir bilmez bunlar. Karayılan hep kenarda kaldı, Öcalan da onu Avrupa'ya gönderdi. Savaşın ne olduğunu bilmeyenler uzlaşmaya yanaşmazlar' diyor. PKK'yı yöneten kadroların savaşın ne olduğunu bilmediğini söylüyor. Gencecik insanları savaşa götürdüler diyor."

kaynak: zaman.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler