Odalar başkanlarını seçecek!

Oda'lar başkanlarını seçecek!

TOBB'a bağlı 365 oda ve borsa başkanlığı seçimleri mart-nisan aylarında gerçekleştirilecek.

Yeni yıl, iş dünyası için ayrı bir heyecan yılı olacak. Çünkü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı 365 oda ve borsanın başkanı, mart ve nisanda yapılacak seçimlerle belirlenecek. Ardından TOBB'un yeni başkanı belli olacak.

Ağırdan ağırdan seçim hazırlıklarına başlayan iş dünyası, bir yandan da gözünü Anayasa Mahkemesi'ne çevirdi. Çünkü mahkeme iki dönem başkanlık yapan oda başkanlarının tekrar seçimini kısıtlayan kanunu esastan görüşmeye başladı. Yüce mahkemenin kararını 1 ay içinde vermesi bekleniyor.
 
YÜZDE 80'İ DEĞİŞECEK
 
Eğer mahkeme kanunun Anayasa'ya uygun olduğunu kabul ederse 365 oda ve borsa başkanını yüzde 80'i değişecek. Bu durumda gözler Türkiye ekonomisinin kalbi İstanbul'a çevrilecek. Türkiye'nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Borsası'nda (İTB) başkanlık için büyük yarış yaşanacak.
 
ÇANKIRI'DA DURUM NEDİR?
 
Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile 28 Meclis üyesinin belirleneceği seçimler için hazırlıklar derinden gidiyor...
 
Edinilen bilgilere göre Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal yapılacak seçimlere 'başkan adayı' olarak hazırlıklarına çoktan başladı...
 
Halen başkanlık koltuğunda oturan Hayrettin Çelikten'in 'adaylık' konusunda henüz resmi bir açıklama yapmamasına karşın yakın çevresine "Hüsnü Ünal aday oluyorsa ben dünden adayım" diyerek bazı ikili görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler