Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alındı!

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alındı!

Odatv Haber Müdürü gazeteci Barış Terkoğlu polis tarafından gözaltına alındı.

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu hakkında gözaltı kararı verildi.

Gözaltı kararının, "Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı" başlıklı haber nedeniyle olduğu iddia edildi.

Gözaltı kararının; şehit olan MİT mensubu ile ilgili haberimizden dolayı olduğu öğrenildi. Barış Terkoğlu gözaltı kararının ardından Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’ye götürüldü.

Güvenlik Şubeden verilen bilgiye göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Yılmaz’ın sözlü talimatı ile söz konusu haber nedeniyle Terkoğlu hakkında gözaltı kararı uygulandı.

MUHABİR HÜLYA KILINÇ DA MANİSA'DA GÖZALTINA ALINDI
Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun gözaltına alındığı saatlerde muhabir Hülya Kılınç da gözaltına alındı. Terkoğlu’nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin sürerken, Manisa’da gözaltına alınan Kılınç’ın İstanbul’a getirildiği açıklandı.

BİZDEN ÖNCE YAYINLAYANLAR OLDU
Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, sözkonusu haberin daha önce başka gazetelerde yayımlandığını belirterek şunları söyledi:

"Bundan tam bir hafta önce İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şehidimizin ismini açıkça söyledi. Bu canlı basın toplantısı, Ümit Özdağ’ın bir milyondan fazla kişinin takip ettiği sosyal medya hesaplarından izlendi. Keza aralarında Yeniçağ gazetesinin de olduğu birçok yayın organı tarafından, yine açık isim ve soyadı verilerek yayımlandı.

AİLESİNİN VE MİT’İN HUKUKUNU KORUDUK
Libya şehidinin ismi, soyismi, fotoğrafı, ailesinin yaşadığı yerin muhtarı tarafından çok önceden sosyal medya hesabından paylaşıldı. Görev arkadaşları da şehidin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarından yayınladı. Yani Odatv aslında bir MİT mensubunu deşifre etmedi. Şehidimizin, ailesinin ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın hukukunu korudu. Sadece kamuoyunu gazetecilik saikiyle bilgilendirdi. Bu nedenlerle FETÖ’nün hedefindeki gazeteci Barış Terkoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler