OdaTV yöneticileri hakkında iddianame tamamlandı

OdaTV yöneticileri hakkında iddianame tamamlandı

MİT görevlisi şehidin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in de bulunduğu 8 gazeteci hakkında iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından MİT görevlisi şehidin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddasıyla aralarında OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in de aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 1'i firari, 6'sı tutuklu toplam 8 gazeteci şüpheli olarak yer aldı. İddianamede şüphelilerin, “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama, İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlaması yapıldığı öğrenildi. İddianamede 8 şüpheliye “Devlet Sırlarına Karşı Suçlar” ve “MİT Kanunu'na muhalefet etme” suçlamasıyla 8 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. İddianamede yer alan firari şüphelinin bir gazeteci olduğu belirtildi.

“MİT mensuplarının ve faaliyetlerinin ifşa edilmesi edilmesi” iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında OdaTV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, OdaTV muhabiri Hülya Kılınç, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ile Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler