ODTÜ Rektörlüğü ‘Bahar Şenliği’ne 'evet' dedi

ODTÜ Rektörlüğü ‘Bahar Şenliği’ne 'evet' dedi

ODTÜ Rektörlüğü, maddi nedenlerle iptal edildiğini duyurdukları 33. Bahar Şenliği’nin yapılacağını duyurdu.

İki gündür ODTÜ’de iptal edilen Bahar Şenliği’nde, öğrencilerin ve sanatçıların desteği sonrası rektörlükten geri adım geldi. Rektörlük öğrencilere gönderilen bir maille, şenliklerin yapılacağını duyurdu.

ODTÜ Rektörlüğü’nden 33. Bahar Şenlikleri hakkında açıklaması;

“Değerli Mensuplarımız,

12 Nisan 2019 tarihinde 33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği hakkında size gönderdiğimiz bilgilendirme mesajında yer aldığı gibi, Şenlik üniversitemiz tarafından iptal edilmemiş olup, Şenliğin geleneksel (öğrenciler tarafından, öğrenciler için yapılan) teması ile yapılması önerilmiştir.

Üniversitemiz tarafından önerilen Şenlik teması; ODTÜ öğrencilerinin potansiyelini ve üniversitemizin uluslararası boyutunu öne çıkaran, ticari amaç gütmeyen, öğrenci topluluklarının katkıları ile gerçekleştirilecek şekilde planlanmıştır. Üniversitemizin yaptığı bu öneri, ilgili topluluğun değerlendirmesi durumunda desteklenecek ve ivedilikle ilgili makamlara resmi izin başvurusu yapılacaktır.

33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği'nin gerçekleşmesi durumunda pek çok değerli sanatçı ve kişi gönüllü destek ve katılımını beyan etmiştir. Bundan büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtir, teşekkür ederiz.

Üniversitemizin Uluslararası Gençlik Topluluğu’na önerdiği 33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği'nin formatında;

– Kültür ve Kongre Merkezi Salonlarının tümünün mesai saatleri içinde topluluk etkinlikleri (tiyatro, söyleşi, müzik dinletisi, dans gösterisi, vb.) için kullanımı,

– Dereboyunda Müzik Toplulukları (MT) Sahnesi,

– Kültür ve Kongre Merkezi önünde Jazz Sahnesi,

– Kültür ve Kongre Merkezi otopark alanının saat 22.00’ye dek öğrenci toplulukları tarafından açılacak stantlar,

Radyo Topluluğu etkinliği ve konserler için kullanımı, Rektörlük olanakları ile kurulacak sahnede müzik topluluklarının sahne alması, Elçilik katkıları ile gelecek sanatçıların konseri, uluslararası öğrenci stantlarının kurulması ve ticari gıda stantları yerine kermes talebinde bulunan toplulukların hazırlayacakları yiyecek stantları yer almaktadır.

33. ODTÜ Uluslararası Bahar Şenliği'nin 24, 25, 26 Nisan 2019 tarihlerinde, yukarıda önerilen çerçevede ve mekanlarda, sosyal medyadan desteklerini belirten değerli sanatçılarımızın da katkıları ile zenginleştirilerek gerçekleşmesini yürekten temenni ederiz.

Saygılarımızla.

Rektörlük”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler