Öfke kontrolü tedavisi ve testi

Öfke kontrolü tedavisi ve testi

Öfke kontrolü tedavisi için öncelikle öfkenin altında yatan temel sebep incelenir ve derinlere inilir.

Hayatımızda yaşadığımız bazı olaylar sonrası öfkelenmemiz gayet normaldir. Lakin çabuk parlıyor ve olmayacak şeylere öfkeleniyorsak bu durum normal değildir. Öfke kontrolü oldukça önemli bir durumdur eğer öfkemizi doğru şekilde kontrol edemiyorsak pişman olacağımız ve büyük yaptırımlar altında kalacağımız durumlarla karşılaşabiliriz. Çevreniz tarafından sık sık öfkelendiğinizi ve çabuk kızdığınızı söylüyorlarsa bu durumu ciddiye almanızı tavsiye ederiz. Eğer öfke kontrolü konusunda başarılı olmadığınızı düşünüyorsanız ya da en ufak şeye bile öfkelendiğinizi düşünüyorsanız öfke testi yapmanızı önermekteyiz. Öfke kontrolü testi 34 sorudan oluşan bir testtir. Testte her soruda 4 adet cevap bulunmaktadır bu cevaplar; "Hiç", "Biraz", "Oldukça", "Tümüyle" şeklindedir. Çeşitli web sitelerinde öfke kontrolü testleri farklılık gösterilebilir. Psikoloji alanıyla ilgilenen ve tedavi, terapi gibi konularda hizmet veren web sitelerinde bulunan testleri yapmanız doğruluk gösterecektir. Google arama motoruna öfke kontrolü testi yazdığınız zaman karşınıza mizah siteleri çıkmaktadır bu sitelerde bulunan testlerin bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Öfke kontrolü tedavisi ve Online Terapi

Öfke kontrolü tedavisi için öncelikle öfkenin altında yatan temel sebep incelenir ve derinlere inilir. Kontrol sorunlarına neden olacak rahatsızlıklar ve hastalıklar incelenir, bu hastalıklar ve öfke nedenine göre tedavi işlemi uygulanır. Öfke kontrolü tedavisinde genel olarak kullanılan tedavi yöntemlerini maddeler halinde inceleyecek olursak;

  • Hastaya öfke ile baş etme yollarının ve tekniklerin öğretilmesi.
  • Gevşeme ve rahatlama tekniklerinin uygulamalı şekilde anlatılması.
  • Nefes egzersizlerinin uygulamalı şekilde anlatılması.
  • Vücut hareketleri ile rahatlama egzersizleri uygulanması.
  • Kişide bulunan sağlık sorunlarının tespiti ve tedavisi.

Yukarıdan bulunan tedavi yöntemleri genellikle kullanılan öfke kontrolü tedavilerindendir. Öfkenin çeşitli halleri olduğu gibi tedavinin de çeşitleri bulunmaktadır. İzmir psikolog desteği ile öfke kontrolü rahatsızlığınıza kısa sürede çözüm bulabilirsiniz. Psikolog ile görüşmeler gerçekleştirebilir ve öfke kontrolünüzün durumu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Psikolog uygun görürse online terapi ile öfke kontrolü tedavisi yapılmaktadır. Online terapi, internet üzerinden psikolog ile telekonferans şeklinde gerçekleşen görüşmelere verilen isimdir. Online terapi hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız sitemizi incelemenizi tavsiye ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler