Oğlunun böbreğini satmak isterken yakalandı!

Oğlunun böbreğini satmak isterken yakalandı!

Üç yıl önce kendi böbreğini satan bir adam, bu defa 13 yaşındaki oğlunun böbreğini satmak istedi. İğrenç planı komşuları bozdu.

İsyan ettiren olay Ankara’nın Mamak ilçesinde meydana geldi. 13 yaşındaki çocuğunun böbreğini satmayı planlayan M.B. isimli adam, İstanbul’da böbrek tacirleriyle irtibat kurarak 50 bin liraya anlaştı.

AĞZINCAN KAÇIRDI!
Sarhoşken gittiği mahallesindeki kahvehanede oğlunun böbreğini satacağını ağzından kaçıran M.B., daha sonra bu sözlerini inkâr etti. Bir süre sonra da komşularına, iş bulduğunu ve 50 bin lira alacağı olduğunu öne sürerek İstanbul’a gideceğini söyledi.

KOMŞULARI KURTARDI
Habertürk gazetesinden Elif Çülük’ün haberine göre; durumdan şüphelenen mahallelinin polise şikayette bulunması üzerine, baba M.B. polis ekipleri tarafından takibe alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele polisi, M.B.’nin 13 yaşındaki oğlu Ü.B.’nin böbreğini, anlaştığı kişilere satmak için harekete geçtiğini belirledi.

EVİNE OPERASYON DÜZENLENDİ
Mamak’ta şüphelinin evine giden polis, M.B.’nin İstanbul’a gitmek için yola çıktığını tespit etti. Durum İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele’ye bildirildi. Takibi devralan İstanbul polisi, saklandığı evde M.B.’yi gözaltına aldı. Zanlı adliyeye sevk edildi, 13 yaşındaki çocuk ise Sosyal Hizmetler Kurumu’na teslim edildi.

3 YIL ÖNCE DE KENDİ BÖBREĞİNİ SATMIŞ!
Böbrek taciri “baba”nın 3 yıl önce de kendi böbreğini sattığı ortaya çıktı. Polis, böbrek ticareti yapan çeteyi tespit etmek için çalışmalara devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler