Öğütler Gıdadan Kalfata 3,5 milyon Euroluk yatırım

Öğütler Gıda'dan Kalfat'a 3,5 milyon Euroluk yatırım

Başkent'te 15 şubesiyle süper market hizmeti veren Öğütler Gıda, Orta ilçesi Kalfat beldesinde besi ve süt sığırcılığı ile ilgili yatırım yaptı.

Ülke genelinde besi ve süt sığırcılığına verilen teşviklerle birlikte Çankırı'da yapılan yatırımların belki de öncüsü olduğunu düşündüğümüz Öğütler Gıda Ticaret İnş. Besicilik Bilişim Teknolojileri Bilişim Pazarlama Ltd. Şti.'nden Bilal Öğüt ile Orta ilçesi Kalfat beldesinde halen 20 kişinin istihdam edildiği proje ile ilgili görüştük.
 
40 yıllık aile şirketinin genç kuşağı olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye bölgedeki yatırımları konusunda bilgi veren şirket yöneticisi Bilal Öğüt "Toplamda yaklaşık 8 milyon TL'lik yatırımımızın bölge ekonomisine gerek istihdam gerekse ortaya çıkacak üretim zinciri ile önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz" diyerek söze başladı. İşte Öğüt'ün Kalfat beldesinde hayata geçirdikleri proje ile ilgili verdiği bilgiler:
 
ANKARA'DA 15 ŞUBEYLE HİZMET VERİYORUZ
"Hep Güvenle, Güler Yüzle sloganı ile Ankara’da 15 şubesiyle faaliyet gösteren Öğütler Süpermarket sizlere en iyi hizmeti sunmayı hedefleyen, tecrübe ve deneyimi 40 yıllık bir geçmişe dayanan köklü bir firmadır. 
 
Öğütler 2010 yılında Çankırı ili Orta ilçesi Kalfat beldesinde 1000 büyük baş hayvan sağım kapasiteli bir tesisin inşaatına başlamış ve 2011 yılı itibariyle de tesis faaliyete geçmiş bulunmaktadır.
 
Çankırı İli, Orta İlçesi, Kalfat Belediyesi sınırları içerisinde kurulu bulunan tesisimiz 2011 yılı Nisan ayı itibari ile HOLSTEİN cinsi inek ithalatıyla faaliyetine başlamıştır. Günlük ortalama 7500 litre süt üretimine sahip işletmemiz, önümüzdeki aylarda sağmal niteliğini kazanacak düvelerle birlikte üretim miktarını günlük 10000 litre olarak hedeflemiştir.
 
40 yılı aşkın süredir gıda ve marketçilik sektöründe varlığını sürdüren şirketimiz tecrübesiyle tüketici taleplerini bilmektedir. Bu talepler doğrultusunda gerçekleştirdiği faaliyetlerden birisi de içerisinde kendi ürettiği sütü işlemeyi amaçlamış bu bağlamda çiftliğin içerisinde inşatını bitirmiş olduğu tesisle sütü işleyerek en kısa zamnda süt ve süt ürünlerini şirket bünyesinde pazara sunmayı hedeflemektedir.
 
Süt mükemmele en yakın gıda maddesi olarak nitelendirilirken süt ve süt ürünlerinin çağın değişen koşullarına uygun bir biçimde üretilmesi, üretim kalitesinin artırılması Türkiye ekonomisi ve insan sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Hayvansal gıdalarla beslenmenin insan sağlığı için önemi ve ülkelerin gelişmişlik ölçüsü olarak değerlendirildiği bu dönemde projenin önemi daha iyi anlaşılacaktır. Projemiz hayvansal gıdaların ithalatının yapıldığı ve yemleme maliyetinin artmasına bağlı olarak ineklerin mezbahalarda yer aldığı günümüzde ekonomiye bilhassa insan sağılığına hizmet edecektir.
 
aa-cankiri-sogutlersupermarket-kalfat-orta-sozcu-resim-122.jpg
 
Projemizin başlıca hedefi üretmiş olduğu 1.sınıf sütü (%3,9 yağ oranı, %8,7 kuru madde oranı, 170,000 somatik hücre sayılı) pastörize ve paketleme üniteleriyle satışa sunmayı, süt ve süt ürünlerini kalite standartlarını temel alarak üretmeyi ve ekonomiye katkı sağlamayı hedeflemektedir.
 
Bünyesinde 450 personel, çiftliğinde 20 personel çalıştıran şirketimiz çiftlikteki çalışan sayısını artırarak iş sahasını genişletmeyi planlamaktadır.
 
Projemizle, bölge halkının üretmiş olduğu sütü değerlendirebileceği bir tesis olacak olan işletmemiz; köylünün sütünü de alarak köy ekonomisinin de canlanmasını sağlayacaktır.
 
Çiftlik bünyesinde yıllık 5000 ton mısır silajı, 1000 ton yonca, 500 ton saman ve 1000 ton fabrika yemi kullanılmaktadır. Bu ürünlerin tedariğini başta Çankırı, Kastamonu ve Konya Aksaray illerinden sağlayan çiftliğimiz, gelecek yıllarda yem tüketim miktarının çiftlikteki hayvan sayısıyla paralel artış göstereceği düşünüldüğünde tarımsal alanda da bölge ve çevre illere pazar niteliğindedir. 
 
Projemiz bölge insanına yeni iş sahası açma anlamı da taşıyor. Şuan 20 kişiye istihdam sağlayan çiftliğimiz bu projemizle birlikte personel sayısında artışa giderek bölgeye refah sağlamaya devam edecektir.
 
Kurmuş olduğumuz işletme ile halkın hayvan sağlığı konusunda bilgilenmesi ve yapacakları yatırımlara teknik destek verme misyonunuda hakkıyla yerine getirmektedir. Bölge halkının ürettiği sütü satma hususunda yaşadığı sıkıntılara son vermeyi hedeflemekteyiz. 
 
Şu anda Öğütler (şirketimiz) bünyesinde bulunan Burç. A.Ş'nin hazırlamış olduğu proje ile TKDK (Tarımsal Kalkınma Destekleme Kurumu) (IPARD) Programı kapsamında 2013 kasım ayında temellerini attığı 250 başlık besi ahırınında inşaatını büyük bir hızla yapmakta ve  bitirme noktasına gelmiştir. Bu tesisle birlikte bölgede yeni iş imkanları ve tarımsal faliyetlerin geliştirilmesi husushunda yüklenmiş olduğu misyonu yerine getirmek bunula birlikte hedeflediği noktaya hızla ilerlemektedir."
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler