Okul idarelerinin 'fotokopi kağıdı' taleplerine 'HAYIR' demeyi öğrenin

Okul idarelerinin 'fotokopi kağıdı' taleplerine 'HAYIR' demeyi öğrenin

İlk ve orta öğretimde kayıt süreci 1 Temmuz'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-okul sistemi üzerinden başladı. Ancak okul idarelerinin öğrenci velilerinden bazı talepleri kronikleştiği için bu yıl da kayıt yaptıran öğrenci başına 2 top A4 kağıdı istenmekte!

Milli Eğitim Bakanlığı ana sınıfı, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıt işlemleri herhangi bir başvuru gerektirmeksizin e-okul sistemi üzerinden yapıldığını açıkladı. Kayıt süreci 1 Temmuz'da başladı, 31 Ağustos'da son buluyor. Okul öncesi öğrenciler için ise velilerin okula başvurarak sistem tarafından yapılan kayıtları kesinleştirmeleri gerekiyor.

Veliler "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından kayıtlar yapılabilecek.

Kayıt ya da adres değişimi için öğrenci velisinin 31 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar okul idaresine başvurması gerekmekte.

Buraya kadar herhangi bir sorun yok!

Sorun çocuğunuzun gideceği okul'la tanıştığınız ilk anda başlıyor. Okul idaresi elektrik-su faturanızın ibrasını istemekle birlikte bazen 2 bazen de 4 top A4 fotokopi kağıdı getirmenizi talep ediyor!

SON 72 SAATTİR SAYISIZ ŞİKAYET ALDIK

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 İhbar Hattı'mıza son 72 saattir Çankırı'nın farklı bölgelerindeki okul idarecilerinin talepleri olarak vatandaşlar şikayetlerini tarafımıza aktardılar. Bazı vatandaşlar "X okul idaresi 4 top A4 kağıdı istiyor" derken, bazı vatandaşlar "Y okulu 2 top A4 kağıdı istiyor" şeklinde bilgilendirme yaparak konuyu gündeme getirmemizi rica ettiler.

mahmut-ozer-resim-07.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER NE DİYOR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20 Temmuz 2022 tarihinde İzmir'de katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili olarak bakın neler söyledi:

Bakan Özer, okul kayıtlarıyla ilgili velileri uyardı. Bakanlık olarak okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını kaydeden Özer, şöyle dedi:

"Velilerin özellikle kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını istemiyoruz. Velilerimiz eğer isterse okullara, okul aile birliklerine bağış yapabilirler ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Çünkü biz Bakanlık olarak tüm okullarımızın ihtiyacını karşılayabilecek gücümüz de var bütçemiz de var."

"ŞU ALGIYI TÜM TÜRKİYE'DE KIRMAK İSTİYORUZ..."

Özer, sadece bununla yetinmeyeceklerini, aynı zamanda okulların temizlik ve güvenlikle ilgili tüm illere sürprizleri açıklayacaklarını aktardı.

Okul idarecilerinin her türlü talebini karşılayabilecek güçleri olduğunu belirten Özer, şöyle konuştu:

"Okul iklimini güçlendirecek, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı ortamda akran zorbalığının olmadığı, şiddetinin olmadığı bir okul ikliminde çalışacakları bir ortamı güçlendirmek aynı zamanda öğrencilerimizi de çok sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlayabilmek. Şu algıyı tüm Türkiye'de kırmak istiyoruz. 'Bakanlık okulların ihtiyacını karşılardı, bakanlık, okulları, okul aile birliklerine mahkum ediyor, işte öğretmenler, velilerin bağışlarına mahkum ediyor.' Hayır. İstanbul'da da Ankara'da, İzmir'de Kars'ta neresi olursa olsun Türkiye'nin tüm noktalarındaki tüm okullarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız."

OKUL İDARELERİNİN TALEPLERİNE 'HAYIR' DEMESİNİ ÖĞRENİN!
ŞAYET 'HAYIR' DEMEKTE ZORLUK ÇEKERSENİZ...

Konuyla ilgili bazı gerek okul müdürleri ile gerekse Bakanlık düzeyindeki yetkililerle yaptığımız görüşmelerde Sözcü18 Haber Merkezi olarak öğrenci velilerine bu sayfalardan çağrıda bulunuyor;

- Hangi okul idarecisi ve müdürü olursa olsun, her ne gerekçeyle olursa olsun sizlerden 2 ya da 3 farketmez, A4 fotokopi kağıdı taleplerine kesinlikle ve kesinlikle HAYIR demeyi öğreniniz. Şayet bunu öğrenmekte zorluk yaşarsanız okuduğunuz bu haberin çıktısını alıp okul yöneticisine haberi sesli olarak okuyunuz. Karşınızdaki yetkili ikna olmadı mı? Yapacağınız tek çare bulunduğunuz yerden 0533 3732940 no'lu WhatsApp İhbar Hattı telefonumuzu arayarak bize ulaşınız.

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler