Okul kıyafetleri cep yakıyor

Okul kıyafetleri cep yakıyor

Yeni eğitim öğretim yılı 12 Eylül itibarıyla başlayacak, ancak veliler okul masrafları nedeniyle kara kara düşünüyor. Bir çocuğun ilkokula başlama maliyetinin 12 bin 500 liraya kadar çıktığı hesaplanıyor.

Birçok üründe yaşanan pahalılık okul kıyafetlerine de yansıdı. Okul üniformaları, kız ve erkek öğrencilerinin okul giysilerinin fiyatları geçen yıla göre en az iki kat artmış durumda. Geçen seneye göre okul kıyafetleri yüzde 100'e yakın artış gösteriyor. Esnaf daha önce böyle bir artış görmediğini dile getiriyor.

GÖRÜLMEDİK ARTIŞ

Fiyatlardaki artışla ilgili olarak uzun yıllardır Çankırı'da esnaflık yapan Ankara Giyim / Ali Deneci "Ülkede yaşanan ekonomi malumunuz. Genel olarak yaşanan pahalılık okul kıyafetlerine de yansıyor. Geçen yıl ilkokul öğrencisinin okul kıyafeti dört parça ortalama 250-300 lira civarı tutuyordu. Bugün için Polar mont, Kanvas pantolon, lakos kısa kollu tshört ve uzun kollu Selanik gömlek ile birlikte toplam fiyatımız 600 lira dolayında" dedi.

12 Eylül Pazartesi günü açılacak olan yeni eğitim-öğretim yılı öncesi bu günlerde yoğun bir alışveriş döneminin yaşanmadığına dikkat çeken Ali Deneci; "İnsanımız alışverişi son günlere bırakmakta hayli becerikli! Önümüzdeki günlerde alışveriş trafiğinin bir hayli yoğun geçeceğini düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

SIRADA AYAKKABI, KIŞLIK KIYAFET VE KIRTASİYE VAR

Okul hazırlığı bu kıyafetlerle de tamamlanmıyor. Sırada ayakkabı, kışlık bot, palto ve defter-kalem gibi kırtasiye malzemeleri de bekliyor!

Bütün bunları tamamladığınızda karşınıza çocuğunuzun okul servis ücretleri çıkıyor!

Maaşlar belli... Fiyatlar her gün katlanarak artış gösteriyor... Tamamını listelediğimizde yeni okula başlayan bir çocuğun ailesine maliyeti en iyimser rakamlarla 6-7 bin lira civarında...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler