Okuldan atılıyordu ama o Türkiye 43üncüsü oldu

Okuldan atılıyordu ama o Türkiye 43'üncüsü oldu

Okuldan atılma noktasına gelen öğrenci Türkiye 43. oldu!

Bu yıl sömestr tatili öncesi Nevzat Ayaz Öğretmen Lisesinde yaşanan olay nedeniyle okuldan atılma ile karşı karşıya kalan Fatih Hazar Kedersiz, Türkiye sıralamasında 43. sıraya kadar yükseldi.

Haber sayfalarımızın sürekli okuyucularının hatırlayacağı gibi Şubat 2010’da öğrenim gördüğü Nevzat Ayaz Öğretmen Lisesinden atılma ile karşı karşıya kalan Fatih Hazar Kedersiz, girdiği üniversite seçme sınavlarından büyük bir başarı elde ederek çıkmasını bildi.

Haberi okumayanlar için:
https://www.sozcu18.com/cankiri-haberleri/tenefuste-kiz-arkadasiyla-ayni-siraya-oturdu-ve.html

Boğaziçi Üniversitesinde eğitim görerek İngilizce öğretmeni olma hayaliyle sınavlara girerek, LYS Dil-3 puanı (okul puanı dahil) Türkiye sıralamasında 43. sıraya oturan Fatih Hazar Kedersiz, böylesi bir başarıyı bir yana bırakarak, kendi tercihini yapacağı Dil-1 puanını çok daha fazla önemsiyor.

Fatih Hazar Kedersiz’in, ek puan olmadan (30 puanlık öğretmen puanı) Dil-1 puanı 528,159 ile Türkiye sıralaması 183!

Kedersiz’in aldığı ve tercih yapacağı okul, ek puanla birlikte Dil-1 puanı 555,656. Yani Türkiye sıralaması 110.

Çok değil bundan 4 ay önce öğrenim gördüğü okuldan atılma tehlikesiyle baş başa kalan Fatih Hazar Kedersiz, ÖYS sonuçları ile ilgili olarak "Beklediğim sonuçları aldım. Şayet okuldan atılmış olsaydım ek puan alamayacak ve çok büyük ihtimalle de istediğim yere gitmem imkansız olacaktı. Bugün için şansım hala çok yüksek ve Boğaziçi Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümüne girebileceğimi düşünüyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler