Olaylı maçta kazanan taraf Yapraklı Belediyespor

Olaylı maçta kazanan taraf Yapraklı Belediyespor

Çerkeş Belediyespor - Orta Belediyespor arasındaki karşılaşmanın son dakikasında yaşanan olaylar, emniyet güçleri tarafından çok daha büyümeden önlendi.

Çankırı Amatör Liginde ilk finalisti belirleyecek olan karşılaşmanın uzatma bölümlerinde sahalarımızda görmek istemediğimiz olaylar yaşandı.

Maçın uzatma bölümüne 2-0 önde giren Yapraklı Belediyespor taraftarı ile Çerkeş Belediyespor taraftarları arasında arbede çıktı. Çıkan arbede sonucu taraftar ve futbolculardan yaralananlar var.

OLAYLARDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ

Maçın 90 dakikasının tamamlanması ile birlikte 4. hakemin 5 dakikalık uzatma kararı sonrası başlayan olaylar, güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesiyle büyümeden önlendi.

MAÇ KADROLARI
Hakemler:
Bahadır Ordu *, Serkan Birkant Kanat **, İbrahim Uyar **, 4.Hakem Orhun Kara **

Yapraklı Belediyespor: Ufuk ***, Sıtkı ** (dk. 81 Harun *), Murat ***, Ferhat **, Turgay ** (dk. 58 Enes **), Hüseyin ***, Melik Furkan xx, Cumhur xxx, Fatih Çolakoğlu ***, Gökhan ***, Sadettin * (Dk. 21 Fatih Öztürk **)

Çerkeş Belediyespor: Mehmet *, İsmail *, Fatih * (dk.75 Hüseyin *) Rıdvan **, Ömer **, Suat ** (dk.77 Savaş *), Tolga *, Selami *, Aydın **, Hidayet **

Goller: Dk 66 Fatih Çolakoğlu, dk.90+1 Cumhur (Yapraklı Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk 25 Rıdvan, dk.34 Selami, dk.72 Ömer, dk.86 Tolga (Çerkeş Belediyespor), dk.56 Fatih Çolakoğlu, dk.74 Sıtkı, dk. 81 Melik Furkan (Yapraklı Belediyespor)

KAZANAN TARAF YAPRAKLI BELEDİYESPOR
Kamp Eğitim Merkezi sentetik sahada oynanan (A) Grubu lideri Çerkeş Belediyespor ile (B) Grubu ikincisi Yapraklı Belediyespor karşılaşması büyük ilgi gördü.

Zorlu geçen mücadelede Yapraklı Belediyespor maçın 66. dakikasında kaptan Suat'ın ayağından kazandığı golle 1-0 öne geçti.

Maçın son uzatma dakikalarında Cumhur'un ayağından bir gol daha bulan Yapraklı Belediyespor, skoru 2-0'a getirmesiyle birlikte olayların da kıvılcımı çakıldı.

İki takımın taraftarları arasında yaşanan arbedede, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında futbolcuların da olduğu bildirildi. Çankırı Emniyetinden istenen takviye kuvvetler maçın oynandığı Kamp Eğitim Merkezi sahasına geldiler ve olaylara zamanında müdahale ettiler..

Her iki takım oyuncuları polis kordonu altında soyunma odasına götürülürken, polis yaşanan olayların büyümemesi yönünde büyük gayret gösterdi.

Maçın orta hakemi Bahadır Ordu, maçı 2-0 Yapraklı Belediyespor adına bitirdiğini ilan etti.

POLİS, OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİ
Yaşanan olayları büyük ölçüde büyümeden önleyen enniyet güçleri, her iki takımın futbolcularını ve idarecilerini güvenlik altına aldı.

Çıkan arbedede yaralananlar ise ambulanslarla Çankırı Devlet Hastanesine götürüldü.

HASAN BASRİ AVŞAR: YENDİK VE DE DAYAK YEDİK!
Olayların sonrasında kendisine ulaştığımız Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar "2-0 yendik ama dayak da yedik" dedi. Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Başkan Avşar "Maçın bitimine 1 dakika kala Cumhur golü atınca, rakip takımdan 8 numaralı oyuncu yedek kulübemize saldırdı. Ve istenmeyen olaylar patlak verdi." dedi.

KULÜP BAŞKANI VE 3 FUTBOLCU HASTANEDE
Yaşanan arbede sonucu başta Yapraklı Belediyespor Kulübü Başkanı Sabri Ceylan olmak üzere futbolcular Turgay Coşkun, Sıtkı Kahveci ve Gökhan Yıldırım ile taraftarlardan Hüseyin Krogun ve Hamdi Haydar'ın Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi altında olduğu öğrenildi. Kulüp Başkanı Ceylan'ın yapılan ilk tedavisi sonrası yaşanan olaylardan şikayetçi olarak Çankırı Emniyetinde ifade vereceği de gelen bilgiler arasında.

ŞÜKRÜ TARHAN: OLAYLARI KALICI KILMAMAK LAZIM
Yaşanan olayları kalıcı kılmamanın önemine vurgu yapan Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan "Emniyet güçleri zamanında müdahale ederek olayları büyümeden önledi. Bununla birlikte saha içerisinde cereyan eden olayları da gençlerin heyecanı olarak değerlendirmek lazım. Bu heyecan biraz fazlasıyla dışarıya taştı" dedi. Başkan Avşar'ın açıklamasını aktardığımızda ise Başkan Tarhan "Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış! Olaylar buralara varmadan önce Yapraklı taraftarının bulunduğu bölümde öbek taş yığını mevcuttu. Bu durumu çevremdekilere de gösterdim. O taş yığınını biz mi yığdık?" dedi.

Başkan Tarhan "Olayları ateşleyen oyuncu olarak gösterilen 8 numaralı oyuncumuz, daha önce her iki takım arasında yapılan dostluk karşılaşmasında hayli mağdur edilmiş. Ben kendisiyle henüz görüşmedim ancak o kardeşimize kenardan sözlü bir sataşma ya da tahrik edici bazı sözler söylenmiş olabilir. Yaşanan olayları ilçeler arasında hafızalarda kalıcı kılmama yönünde gayret göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Nezaket kurallarını aşmamak lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

Son bilgi olarak maçın skorunun resmi olarak nasıl onanacağı ise merak konusu. Şayet bu maç Yapraklı Belediyespor'un galibiyeti ile tescillenirse, ilk finalist Yapraklı Belediyespor olacak.

İkinci finalist yarın yine aynı sahada oynanacak olan Ilgazspor - Sarayspor karşılaşmasının sonucunda belli olacak.

Fotoğraflar: B. Sami Berçin (Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler