Ölü sayısı hızla tırmanırken, Çin’den flaş itiraf

Ölü sayısı hızla tırmanırken, Çin’den flaş itiraf

Son yıllarda dünyanın karşı karşıya kaldığı en ciddi salgınlardan biri olan korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 362'den 427'ye yükseldi. Vaka sayısı ise 20 bini geçti.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 20’den fazla ülkeye yayılan korona virüsü, Çin ana karası dışında Filipinler’den sonra Hong Kong’da bir kişinin ölümüne yol açtı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, tümü Wuhan’ı içinde bulunduran Hubei eyaletinde olmak üzere bir gün içerisinde 64 kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Diğer ülkelerde görülen vaka sayısı ise 150’yi aşmış durumda…

ALIŞILMADIK BİR İTİRAF
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in başkanlık ettiği Politbüro Daimi Komitesi, korona virüsünü Çin Yönetimi için “büyük bir test” olarak değerlendirirken, çıkarılması gereken dersler olduğunu itiraf etti.

Politbüro açıklamasında, “Korona virüsü salgınına müdahalede açığa çıkan eksikliklere ve yetersizliklere yanıt olarak ulusal sağlık sistemi yönetimimizi iyileştirmeli ve acil ve tehlikeli vazifeleri icra etmedeki kabiliyetlerimizi iyileştirmeliyiz” ifadesi yer aldı.

Çin Yönetimi, korona virüsün ortaya çıktığı tarzdaki pazarlara yönelik denetimi artırmanın, yasa dışı faaliyet gösteren doğal yaşam pazarlarının ve vahşi hayvan ticaretinin kararlı şekilde yasaklanmasının ve bunlarla mücadele edilmesinin gerekliliğine dikkat çekti.

Politbüro, salgının önlenmesinde yetkililerin tüm görevlerini yerine getirmesi gerektiğini, görevlerini yerine getirmeyenlerin ise cezalandırılacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler