Ölümünün 72. yılında Onu saygıyla anıyoruz

Ölümünün 72. yılında O'nu saygıyla anıyoruz

1 Kasım 1938'deki TBMM'nin açılışına

hastalığı yüzünden katılamadı. Atatürk'e onbeş gün kadar son rahat günlerini yaşama olanağını veren hastalık, tekrar normal seyrinden çıkarak yeni bir krizle şiddetlendi. Ardından korkulan son bütün acısıyla geldi.

Büyük Komutan, Devlet Adamı, Devrimci ve Büyük İnsan, 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 09.05'te ölümlü yaşama veda etti.

Bugün 10 Kasım 2010... Ölümünün 72. yılında O'nu saygıyla anıyoruz.

O, Türk'ün tarihinde ve gönlünde ebediyen yaşayacaktır.

GENÇ OLUŞUM DERNEĞİNDEN AÇIKLAMA
Çankırı'da hizmet veren Genç Oluşum Derneği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 72. yıldönümü nedeniyle Dernek Genel Sekreteri Ahmet Mükerrem Ünal imzalı yazılı bir açıklama yaptı. Derneğin yazılı açıklaması şöyle:

"10 KASIMLARDA
10 Kasım günü… 72 yıl önce Ata'mızı kaybettiğimiz o acı gün... Evet, o eski yıllarda olduğu gibi yas görüntülerine pek rastlayamıyoruz. Doğru olan da budur bir yerde. Daha çok, 10 Kasımlarda 'Atatürk’ü Anlamak'la ilgili şiir ve yazılar okuyor, resmi törenler yapılıp Anıtkabir ziyaret defteri imzalanıyor ve bir 10 Kasım daha geçip gidiyor.

Halk nezdinde ise televizyonlarda gösterilen birkaç ucuz filmden başka bir etkinlik gözlenemiyor. Durum buyken, Atatürk gerçekten anlayabildiğimiz ise muammadan ibaret… Her birey ya da grup, kendine göre bir Atatürk modeli çizerken, buna anlayabilme diyebilir miyiz bilmiyorum?

Atatürkçü olmak, büyük emeklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada olması gereken yere taşımak olmalıdır. Milletini bu kadar düşünen bir insan için, milletinin refahından, bağımsızlığı ve özgürlüğünden başka bir hediye istemeyeceğini, onu biraz okuduğumuzda anlayabiliyoruz.

Biz gençler olarak bu 10 Kasım’da biraz da bunları konuşalım. Neden Atatürk’ün kurduğu uçak fabrikasının kapatıldığını ve neden hala dışarıya bağımlı olduğumuzu düşünelim. Bu 10 Kasım’da, kültürel mirasımıza ne kadar sahip çıkabiliyoruz, birbirimizi ne kadar anlayabiliyoruz bunları düşünelim. 10 Kasım'da Atalarımızın en değerli mirası bu devlete ve millete ne ölçüde katkı yapabiliyoruz bunu sorgulayalım. Biz ne kadar Ata’nın sevdiğine sahip çıkıyoruz bunu ölçelim. Sadece bir birey olarak ne yapıyoruz bunu düşünelim ve bundan sonra bütün 10 Kasımlarda, övünelim, çalışalım ve güvenelim.

Evet, bu 10 Kasım’ı hem bir milat yapalım hem de sevgi saygıyla Ata'mızı analım..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler