Orhan Özdemir için bir ŞOK daha!

Orhan Özdemir için bir "ŞOK" daha!

Yazıcıoğlu’nun faturası da Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’e çıktı!

İhaleye fesat karıştırma ve çeteye yardım suçlarından cezaevi yolu görünen Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’e bir şok da İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık müfettişlerinin, BBP eski lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü ile sonuçlanan helikopter kazasıyla ilgili hazırladığı raporda, Kayseri Valisinin yaptığı ‘Yazıcıoğlu yaralı kurtuldu’ açıklamasını Özdemir’in yaptırdığı iddia edildi.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin yaşamını yitirdiği 2009 yerel seçimleri öncesi 25 Mart’ta yaşanan helikopter kazasına ilişkin İçişleri Bakanlığı’nca yürütülen araştırma sonucu hazırlanan raporda, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’e ağır suçlamalar yöneltildi. Edinilen bilgiye göre Mülkiye Başmüfettişlerince hazırlanan raporda, alayla ilgili yapılan görüşmeler neticesinde, “Yazıcıoğlu’nun yaralı kurtulduğu” bilgisinin 25 Mart saat 17.00’de dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Özdemir tarafından Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’ye verildiği yer aldı.

ARAMA ÇALIŞMALARI AKSADI
Türkiye, 2009 Martında Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü haberiyle sarsıldı. Resmi, sivil tüm kurumlar Yazıcıoğlu'na ulaşmak için seferber oldu. Ekipler arama ve kurtarma çalışmalarına hazırlanırken başkentten umut dolu bir haber geldi. BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, düzenlediği basın toplantısında, Kayseri valisiyle telefonda görüştüğünü, Yazıcıoğlu'nun hava ambulansıyla Göksun Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini, durumunun iyi olduğunu söyledi. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici’nin Yazıcıoğlu'na ulaşıldığına ve şuurunu açık olduğuna ilişkin açıklamaları aynı dakikalarda televizyonlara yansıdı. Ancak bu bilgi doğru değildi. Hayati öneme sahip saatler bu haberin verdiği rehavetle harcandı. Haberin doğru olmadığı anlaşıldığında ise hava kararmıştı. Böylece arama ve kurtarma çalışmaları ciddi şekilde sekteye uğradı.

İSTİHBARAT RAPORU YALANI
Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, helikopterin bulunduğuna ilişkin açıklamayı Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen teyit edilmemiş istihbarat raporuna göre yaptığını açıkladı. Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ise Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğünden gelen istihbarat raporuna göre Kayseri Valisi’ne böyle bir bilgi verdiklerini savundu.

RAPOR SONRADAN YAZILDI
Meclis’te kurulan helikopter kazasını araştıran komisyona İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan rapor ulaştı. Buna göre dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in açıklamasına dayanak gösterdiği rapor sonradan yazıldı. Özdemir’in, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’nde emniyet amiri olan Dursun Özmen’e sonradan böyle bir istihbarat raporu yazdırttığı belirtildi.

YASAL İŞLEM YAPILACAK
Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü olan Özdemir, komisyona yaptığı açıklamada helikopter kazasının olduğu gün saat 17.40 sıralarında, Kahramanmaraş Emniyetinden helikopter enkazına ulaşıldığı, ölü olmadığı, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ayağının kırık olduğu, diğerlerinin yaralı olduğu, Göksun Devlet Hastanesine kaldırıldıklarına ilişkin aldığı sözlü bilgiyi yazılı halde teyit ettirdiğini bildirdi. Özdemir, yazılı bilgiyi komisyon üyelerine de gösterdi.

Meclis Araştırma Komisyonu, müfettişlerin raporunun gereğini yapma kararı aldı. Dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması istenecek. Özdemir hakkında adli ve idari soruşturma açılmasının talep edilmesi bekleniyor. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Dursun Özmen ise başka bir göreve atanmak için görevinden alınırken hakkında soruşturma açılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler