Orhan Özdemir, şüpheli sıfatıyla hakim karşısında!

Orhan Özdemir, "şüpheli" sıfatıyla hakim karşısında!

Başkent’in Çankırı - Yapraklılı Emniyet Müdürü “şüpheli”.

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında, önce orantısız güç kullandığı gerekçesiyle dava açılması istendi. Ardından, ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla şüpheli oldu…

Yaklaşık bir yıl önce göreve atanan Başkent Ankara’nın Çankırı – Yapraklılı Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, “Örgütlü olarak ihaleye fesat karıştırmak” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında, “Şüpheli” sıfatıyla ifade verdi ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi. Özdemir tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Özdemir’in TEKEL işçi eyleminde orantısız güç kullandığı gerekçesiyle de yargılanması istendi.

Özdemir hakkında, Kayseri Emniyet Müdürü olarak görev yaptığı sırada, Kayseri Emniyeti’nin temizliği için yapılan ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla soruşturma açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısına ifade veren Özdemir, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Özdemir’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

TBMM "YARGILANSIN" DEDİ
Öte yandan TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Ankara’da 15 Aralık 2009 günü meydana gelen ve aralarında CHP milletvekili Çetin Soysal’ın da bulunduğu TEKEL işçilerine, polisin yaptığı coplu ve biber gazlı müdahalede, Vali ile Emniyet Müdürünü suçlu buldu. TBMM İnsan Hakları Komisyonu, eski Ankara Valisi Kemal Önal ile Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında hukuki işlem başlatılmasını istedi.

Komisyon raporunda, Önal ile Özdemir'in, topluluk arasında milletvekillerinin olduğunu bilmesine dağıtma emrini emri verdiği belirtilerek "Çetin Soysal'ın da yer aldığı gruba biber gazı kullanılarak müdahale edilmesi, TBMM'nin tamamına hakaret olarak algılanmıştır. Polislerin kullandığı gücün orantılı ve ölçülü olduğunu söylenemez. Polis, olaydaki tutumu ile Türkiye'yi dünya kamuoyu önünde zor duruma sokmuştur. Bu olumsuzluklara neden olan, yönetim ile denetim yetki ve görevinde ihmal ve kusuru olan Önal ile Özdemir hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmalı ve sonucundan komisyonumuz bilgilendirilmelidir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler